İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Bir İlk Daha - Son Dakika
Güncel

İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Bir İlk Daha

İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Bir İlk Daha

Türkiye'nin İlk Otizm Araştırma Enstitüsü üniversitemiz bünyesinde kuruluyor.

28.03.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni nesil devlet üniversitesi olarak Türkiye'nin ilk Mikro Cerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuvarını, Türkiye'nin ilk Sosyopark'ını bünyesinde kuran İstanbul Medeniyet Üniversitesi, şimdi de Türkiye'nin ilk "Türkiye Otizm Araştırma Enstitüsü"nü bünyesinde kurmayı planlıyor.

Dünya standartlarına uygun olması hedeflenen "Türkiye Otizm Araştırma Enstitüsü" için İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur; Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Usta, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Bilal Kızartıcı, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Tahsin Usta, TODEV Yönetim Kurulu Üyesi Zehra Ergün, TODEV Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Candan ve Emekli Hakim Şener Akalın ile görüş birliğine vardı.

Okur: "Bu Enstitütünün Kurulmasını Canı Gönülden İstiyoruz"

"İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak ismimizin bize yüklediği misyon çerçevesinde özellikle sosyal konulu projelere ağırlık veriyoruz" diyen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, konuşmasında "Sosyal toplum olma yolunda son yıllarda çok ciddi başarılı çalışmalara imza atıyoruz. Özellikle üniversitemiz bünyesinde kurulan SOSYOPARK projesi ile çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde toplumsal sorunlara dikkat çekip bu sorunları çözmeye yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Türkiye'nin dolayısıyla insanlığın geleceğine yatırım yapmayı hedefleyen İstanbul Medeniyet Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk projelerini desteklemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Hamit Okur "Otizmli çocuklara yönelik uygun tanılama ve özel eğitim hizmetlerini ileri düzeyde sağlayan ülkeler gibi Türkiye'de de dünya standartlarında bir hizmet sağlama modelinin oluşturulması ve bu hizmet modeline yönelik otizm araştırma enstitüsünün kurulmasını canı gönülden istiyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Usta: "Otizm Spektrum Bozukluğu Oranı Günümüzde Daha Fazla"

Daha önceleri her 500 kişiden birinde görülen Otizm spektrum bozukluğu oranı günümüzde 88'de bir oranına kadar yükseldiğini ve bununla ilgili artık ciddi çalışmaların başlanması gerektiğini ifade eden Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Usta; "Sosyal sorumluluk çalışmalarını önemseyen İstanbul Medeniyet Üniversitesine Otizm Araştırma Enstitüsünün kurulmasına öncülük ettiği için teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Bir İlk Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement