İstanbul Milli Eğitimden Anlamlı Ödül - Son Dakika
Güncel

İstanbul Milli Eğitimden Anlamlı Ödül

İstanbul Milli Eğitimden Anlamlı Ödül

Zambak Çocuk Tiyatrosu, İstanbul'daki okullarda "35 bin öğrenciye ücretsiz tiyatro" projesi ödül aldı.

03.07.2012 11:03

Çocuk Tiyatrosuna İstanbul Milli Eğitimden anlamlı ödül

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zambak Yayınları işbirliğiyle hazırlanan Zambak Çocuk Tiyatrosu, İstanbul'daki okullarda "35 bin öğrenciye ücretsiz tiyatro" projesi ödül aldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2009 yılından bu yana işbirliği geliştiren ve ortak projeler yürütenler arasında 'Sosyal Paydaşlarla Buluşma Gecesi ve Ödül Töreni' Adile Sultan Sarayı´nda düzenlendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üniversitelerden sivil toplum örgütlerine, medya kuruluşlarından kamu kurumlarına kadar oldukça geniş bir yelpazede birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yaptıklarını belirterek, oluşan bu sinerji ile sürdürülebilir ve toplum temelli projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

İstanbul gibi bir metropol de hizmet etmenin avantajlı ve dezavantajlı birçok yönü olduğunu belirten Yıldız, "İstanbul 2,5 milyon öğrencisi, 100 bine yakın öğretmeni ve 3 bin 500 den fazla öğretim kurumları ile büyük bir şehir. Böylesine büyük bir potansiyel, İstanbul adına birçok fırsatı da beraberinde getiriyor. Benim anlayışımda insan 'imkân' demektir. Ben insanı külfet olarak gören bir zihniyete sahip değilim." dedi.

Katkılarından dolayı İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak projeler yürüten sosyal paydaşlara tek tek teşekkür eden Yıldız, yeni dönemde işbirliklerinin artarak devam etmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi. Programın sonunda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği geliştiren ve ortak projeler yürüten sosyal paydaş temsilcilerine plaketleri İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız tarafından takdim edildi. Zambak Yayın Grubu adına ödülü Kurumsal İletişim Müdürü Selahattin Özşen aldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Zambak yayınlarına göstermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür etti.

TİYATROYU 35 BİN ÖĞRENCİ İZLEDİ

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zambak Yayınları işbirliğiyle hazırlanan okullarda ücretsiz tiyatro projesi başarı ile tamamlandı. Şubat ayında başlayan 'Alican Minik Seyyah' tiyatro oyunu projesi 4 aylık süreçte İstanbul'un 39 ilçesinde 77 ayrı merkezde 138 kez sahnelendi. Gösterileri okul öncesi ve ilköğretim 1, 2 ve 3'üncü sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 35 bin öğrenci izledi. Çocukların sosyal, duygusal ve ahlaki gelişimine destek vermek, ayrıca iletişim kurabilme, nazik olma, dinleme, konuşma, paylaşma, sorumluluklarını yerine getirme ve yardımsever olma gibi değerler de kazandırılmasını amaçlandı. Zambak Çocuk Tiyatrosu 'Alican Minik Seyyah' isimli oyunun finali Şişli Resnevi Niyazibey İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İstanbul Milli Eğitimden Anlamlı Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement