İstanbul'un en hüzünlü, en eğlenceli ve en romantik mekanları tek bir uygulamada birleşiyor. Kullanıcıların hem yer bildirimi yapabildiği hem de bulundukları yerin kendilerine hissettirdiklerini ifade edebildiği 'İstanbul Duygu Atlası' mobil uygulaması, mekanların duygu haritasını çıkarak 'duygu turizmi' kavramını geliştirecek.
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İBB Kültür A.Ş. arasında İstanbul için geliştirilecek kültür ve turizm projelerinde kurumların ortak hareket etmesi, fikir alışverişinde bulunması ve projelere katkı sağlaması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Kurumlar arası işbirliği ağı oluşturan ve daha nitelikli projelerin gerçekleştirilmesi için gerekli alt yapıyı kuran işbirliğinin ilk meyvesi olarak Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2015 Mali Destek Programları kapsamında desteklenmeye layık görülen "İstanbul Duygu Atlası Mobil Uygulaması" projesi hayata geçiriliyor. İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde hazırlanan uygulama, popüler yer bildirim mecralarına alternatif olacak. Kullanıcıların, mekanların ne hissettirdikleriyle ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlayan uygulama farklı bir deneyim sunacak.
KÜLTÜR VE TURİZMDE İŞBİRLİĞİ AĞI
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Müdürü Ali Kurt, "İstanbul'da yapılacak tüm kültür etkinlikleriyle ilgili bir işbirliği ağı geliştiriyoruz. Çünkü İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İBB Kültür A.Ş. şehrin kültür ve turizmini yöneten kurumlar. Biz de çok ciddi kültürel çalışmalar yapıyoruz. Bu iki kurumu yanımıza alarak İstanbul'un kültür ve turizmini daha entegre ve işbirliği içerisinde daha somut adımlar atarak yönetmenin bugün ilk aşamasını gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.
"MEKANLARIN DUYGU HARİTASI OLUŞACAK"
İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İBB Kültür A.Ş.'nin projenin içerisindeki olmazsa olmaz paydaşlar olduğunu belirten Ali Kurt, "Bütün dünyanın kullanabileceği mobil bir uygulamayı geliştirdik, projelendirdik ve İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle de yapmaya başladık. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İBB Kültür A.Ş. projenin içerisindeki olmazsa olmaz paydaşlarımız. Çok eğlenceli bir proje. Kullanıcılar, diğer sosyal medya mecralarında yer bildirimi yaptığı gibi bizim uygulamamızda da yer bildirimi yapabilecek. Fakat bizim uygulamamızda insanlar mekanlar da ne hissettiklerini de ortaya koyacaklar ve bir duygu bildirimi yapacaklar. O duygularla beraber mekanlar birbirleriyle eşleştirilecek. Gerçek kullanıcıların mekanlarla ilgili olan duygu ve düşünceleri, bu mekanların içinde kendilerini nasıl hissettikleri ve gerçek kullanıcı deneyimleri birikecek. Belli bir süre sonra bu duyguların birikiminden o mekanların duygu haritası oluşacak. Bu projeyle duygu turizmi kavramını ortaya çıkaracağız. Çünkü insanlar, kendilerini iyi hissedebilecekleri yerlerde bulunmak ve güzel tecrübelerle memleketlerine dönmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.
"İSTANBUL İÇİN MODEL OLACAK"
Projenin İstanbul için model olacağı ifade eden Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, "İstanbul İl Kültür Müdürlüğü, Kültür A.Ş. ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi arasında üçlü ve güçlü bir projeyi gerçekleştirmek üzere protokol imzaladık. Bu iki proje özellikle Duygu Atlası ve İstanbul Kart Projeleri çok önemsediğimiz iki proje. İstanbul'a yılda 10 milyonu aşkın turist geliyor. Projenin, turistlere daha fazla yer gezdirmeyi kolaylaştırıcı bir yönü var. Bu İstanbul için model bir proje olacak. Bunu diğer illerde de uygulamak istiyoruz. Bu yolla hem turist sayısını arttırmak hem de gezilecek yerlerimizin daha fazla ziyaret edilmesini sağlamak istiyoruz" dedi. - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › İstanbulluların Yeni Hedefi: Duygu Turizmi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?