İsveç İstihbarat Örgütünü Alarma Geçiren Işid Zanlısı Yakalandı - Son Dakika
Güncel

İsveç İstihbarat Örgütünü Alarma Geçiren Işid Zanlısı Yakalandı

İsveç İstihbarat Örgütünü Alarma Geçiren Işid Zanlısı Yakalandı

İsveç istihbarat örgütü ile polisini alarma geçiren terör örgütü IŞİD zanlısı İsveç'in kuzeyindeki Boliden kentinde düzenlenen bir operasyonla yakalandı.

20.11.2015 11:32

İsveç istihbarat örgütü ile polisini alarma geçiren terör örgütü IŞİD zanlısı İsveç'in kuzeyindeki Boliden kentinde düzenlenen bir operasyonla yakalandı. İsveç istihbarat örgütü SAPO Çarşamba günü yaptığı açıklamada İsveç'te terör zanlıları bulunduğu istihbaratı üzerine terör tehdit seviyesininin beş derecelik üzerinden 3'ten 4'e çıkartıldığını açıklamış, zanlının resmini yayınlamıştı.

İsvec Başbakanı Stefan Löfven yaptığı yazılı açıklamada "Aranan zanlının bu kadar kısa sürede yakalanmasından çok etkilendim"dedi.

İsveç polisi terör zanlısı Mutar Muthanna Macit'in yakalanması için dün akşam Boliden kentindeki 50 evden oluşan mülteci kampına operasyon düzenledi.Mutar Muthanna Macit'in son mülteci dalgasında İsveç'e giriş yaptığı belirtiliyor.Kampta yaşayan diğer sığınmacılar yakalanan zanlının en az üç haftadan beri kampta yaşadığını söylediler.

İsveç televizyonu SVT'nin haberinde,Boliden kentinde yaşayan bir kadının zanlıyı yayınlanan resimlerinden benzetip polise yaptığı ihbar üzerine yakalandığı belirtildi.

Yakalanan terör zanlısının Irak ve Suriye'de IŞİD saflarında savaştığı belirtilirken SAPO basın sözcüsü Sirpa Franzen tutuklama ile ilgili "Henüz ayrıntıları aktaramam.Soruşturma ile ilgili hala araştırılması gereken noktalar var.Polis soruşturmasının zarar görmesini istemiyoruz"dedi. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsveç İstihbarat Örgütünü Alarma Geçiren Işid Zanlısı Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement