İsveç'te yapılan araştırmada kanser vakalarının yüzde 40'ı aşırı kilo ile ilişkili - Son Dakika
Güncel

İsveç'te yapılan araştırmada kanser vakalarının yüzde 40'ı aşırı kilo ile ilişkili

İsveç\'te yapılan araştırmada kanser vakalarının yüzde 40\'ı aşırı kilo ile ilişkili

İsveç'te yapılan bir araştırmada, 4,1 milyon kişi üzerinde yapılan incelemede kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile ilişkili olduğu tespit edildi. Araştırmada, obezitenin artan tehdidini gösteren bilim insanları, aşırı kiloya bağlı kanserlerin sayısının katlanarak arttığını ortaya koydu. Özellikle meme, bağırsak, rahim ve böbrek kanseri obeziteyle ilişkilendirilen kanser türleri arasında öne çıktı. Dünya genelinde obeziteyle yaşayan kişi sayısı 1 milyardan fazla olup, çocuk ve ergenlerde obezitenin görülme oranı son 32 yılda 4 kat arttı.

12.05.2024 00:15

İsveç'te, 4,1 milyon kişiyle yapılan bir araştırmada, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğu tespit edildi.

Hindustan Times'ın haberine göre, İsveç'in Malmö kentindeki Lund Üniversitesinden bilim insanları, yaklaşık 40 yıllık bir süreçte 4,1 milyon kişinin verilerini inceledi.

Obezitenin artan tehdidini gösteren söz konusu yeni araştırmada bilim insanları, aşırı kiloya bağlı kanserlerin sayısının katlanarak arttığını ortaya koydu.

Çalışmada 32 kanser türü obeziteyle ilişkilendirilirken, bunlardan öne çıkanlarının meme, bağırsak, rahim ve böbrek kanseri olduğu kaydedildi.

Araştırmada, bilim insanları, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğuna dikkati çekti.

Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişi obeziteyle yaşarken, 1990-2022'de çocuk ve ergenlerde obezitenin görülme oranı 4 kat arttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsveç'te yapılan araştırmada kanser vakalarının yüzde 40'ı aşırı kilo ile ilişkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement