İYGAD Üyelerine Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

İYGAD Üyelerine Teşekkür Etti

İYGAD Üyelerine Teşekkür Etti

İYGAD Şubat ayında göreve gelen yeni yönetim kurulu, önceki akşam dernek üyelerine teşekkür yemeği verdi.

18.03.2013 11:57

Küçükçekmece Paşa Garden Restaurant'ta gerekleşen yemeğe çok sayıda yerel medya mensubu katıldı.

Olağanüstü Kongre'nin ardından işbaşına gelen İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'nin yeni yönetim kurulu üyeleri, 16 Mart Cumartesi akşamı dernek üyelerine yönelik bir teşekkür yemeği düzenledi. Çok sayıda yerel medya mensubunun katıldığı Küçükçekmece Paşa Garden Restaurant'taki yemekte, geçmiş dönemlerde görev yapan dernek başkanları birer plaketle onurlandırıldı. Gecede ayrıca derneğin logosunu tasarlayan yapan Zafer Yiğiter'e de bir plaketle teşekkür edildi.

DEVELİ YAPILAN ÇALIŞMALARI VE PROJELERİ ANLATTI

Yemekte bir konuşma yapan İYGAD Başkanı Umut Veli Develi, geride kalan bir aylık sürede yaptıkları çalışmalar ve yapmayı planladıkları projelerle ilgili dernek üyelerine bilgiler verdi. Seçimin hemen ardından yapılan ilk toplantıda, yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımı yaptıklarını belirten Develi, şimdiye kadar da dört kez yönetim kurulu toplantısı yaptıklarını söyledi. Bu toplantıların üçüncüsüne Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerinin yanı sıra diğer tüm yedek yönetim kurulu üyelerinin de katıldığını belirten Develi, Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantılarının gelenek haline getirileceğini ve her ay bir kez yapılacağını ifade etti.

TÜZÜK TADİL EDİLİYOR

Konuşmasının sonraki bölümünde yapılacak çalışmalara değinen Başkan Develi, Tüzük Tadilatı ile oluşturulması planlanan Danışma ve Etik kurulları için birer komisyon kurduklarını söyledi. Bu komisyonların çalışmalara başladığını da ifade eden Develi, dernek tüzüğünün günün koşullarına göre düzenlenip revize edileceğini bildirdi.

İYGAD ÜYELERİNE AVUKAT DESTEĞİ

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde görev yapan 11 avukatla görüştüklerini belirten İYGAD Başkanı Develi, bu avukatların dernek üyesi gazetecilere ücretsiz hukuk danışmanlığı yapacağını söyledi. Develi, anlaşmaya varılan avukatların, yaptıkları haberler ya da yazılardan dolayı haklarında dava açılan dernek üyesi gazetecileri yine ücretsiz olarak mahkemelerde savunacağını ifade etti. Develi, İYGAD'a destek sunmak isteyen söz konusu avukatlarla kısa süre içerisinde yazılı sözleşme yapılacağını da sözlerine ekledi.

PROJE ONAYLANIRSA İYGAD'IN KASASINA 150 BİN TL GİRECEK

İYGAD üyesi gazetelerin KOBİ ve KOSGEB kredilerinden yararlanabilmesi için ayrıca bir danışmanlık şirketiyle de görüştüklerini dile getiren Develi, bu şirketin de İYGAD üyesi gazetecilere danışmanlık hizmeti vereceğini belirtti. Söz konusu şirketin İYGAD için de proje hazırladığını ve İçişleri Bakanlığı'na sunduğunu belirten Başkan Develi, "İçişleri Bakanlığı projemizi onaylarsa derneğimizin bütçesine 150 bin liralık hibe kredi eklenmiş olacak" dedi.

DERNEK MERKEZİ SÜREKLİ AÇIK OLACAK

1 Nisan itibariyle İYGAD'ın Esenyurt'taki merkezini sürekli açık hale geleceğini belirten Develi, daimi çalışacak bir sekreterin yanı sıra her gün bir yönetim kurulu üyesinin dernekte nöbetçi olacağını ve İYGAD üyesi gazetecilerin olası soruları ya da talepleriyle ilgileneceğini söyledi. İYGAD'ın e-posta adresini de paylaşan Develi, dernek üyelerinin ihtiyaç duydukları takdirde iygadbasin@gmail.com adresinden İYGAD'a ulaşabileceğini ifade etti.

ESKİ BAŞKANLAR PLAKETLE ONURLANDIRILDI

Başkan Develi'nin konuşmasının ardından İYGAD'ın kuruluşundan bugüne kadar görev almış eski başkanlar Tülay Kaynarca, Muhlis Polat, Metin Karakoç ve Murat Abdullahoğlu için hazırlanan plaketler takdim edildi.

Yemekte hazır bulunan Muhlis Polat'ın plaketini Elçin Alptekin ile İYGAD'ın Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İrfan Ermiş verirken, Metin Karakoç'un plaketini ise Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal Karasansar ile Dernek Saymanı Mihrican Deniz verdi. Yemeğe katılmayan Murat Abdullahoğlu'nun plaketi Emirali Karaali tarafından İbrahim Küpeli'ye verildi. Logo tasarımını yapan Zafer Yiğiter'in plaketi ise Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Hınıslı ve Serdar Ural tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İYGAD Üyelerine Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement