İZAYDAŞ'tan Yeni Bir Proje Daha - Son Dakika
Güncel

İZAYDAŞ'tan Yeni Bir Proje Daha

İZAYDAŞ\'tan Yeni Bir Proje Daha

Düzce Üniversitesi'nde düzenlenen imza protokolü ile yeni bir atık bertaraf ve enerji üretim tesisinin Ar-Ge çalışması için ilk adım atıldı

13.12.2013 15:58

Büyükşehir Belediyesi İZAYDAŞ, TÜBİTAK, Kocaeli, Düzce, Bilecik, Karabük ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ile yapacağı"Kentsel katı atıkların termal işleme yöntemiyle bertarafı ve enerji üretimi"konulu Ar-Ge projesi için masaya oturdu.

AKADEMİK EKİPLE

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Ercan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı, KOSGEB Düzce İl Müdürü Asım Türkmen, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danışmaz, MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak, MARKA Düzce Ofis Uzmanı Ercan Etki ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

"ÜNİVERSİTELERİMİZİ DESTEKLİYORUZ"

Avrupa'da da örnekleri bulunan ve saatte bir ton atık bertarafının hedeflendiği Ar-Ge projesinin imza töreninden önce bir konuşma yapan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli'de katı atıkların bertarafı konusunda çok büyük hizmetler verdiklerini belirtti. Saraç, günde bin 600 ton çöpü düzenli depolama alanlarında bertaraf ettiklerini kaydederek "ayrıca sanayiden kaynaklanan atıkları topluyoruz ve yakma tesisimizde bertaraf ediyoruz. Bu tesis Türkiye'de tek olan bir tesis" dedi. Genel Müdür Saraç ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun talimat ve yaklaşımlarıyla üniversitelerle sürekli işbirliği içinde olduklarını dile getirdi.

"İZAYDAŞ İLE İŞBİRLİĞİNDEN MUTLUYUZ"

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ise İZAYDAŞ gibi köklü bir kurumla işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek "Çok genç bir üniversite olarak, bir işbirliği zincirinin belki de ilk halkasını başlatıyoruz" dedi. Gelişmiş ülkeler kategorisine girmek için çok farklı kriterlerin olduğunu söyleyen Şerifoğlu, "Çöpünüzü nasıl yok ettiğiniz önemli bir medeniyet göstergesidir. Bu anlamda İZAYDAŞ ile aramızdaki bu proje vesilesi ile katı atıkların yeni bir işleme sürecine konu edileceği çalışmanın çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum" dedi.

PROJENİN SUNUMU VE İMZA TÖRENİ

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ethem Toklu da projenin sunumunu gerçekleştirdi. Toklu ayrıca, proje bütçesine TÜBİTAK ile İZAYDAŞ'ın desteklerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sunumun ardından imzaların atılmasıyla yeni bir atık bertaraf ve enerji üretim tesisinin Ar-Ge çalışması için ilk adım atılmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İZAYDAŞ'tan Yeni Bir Proje Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement