İzinsiz Gösteri Yapmak İsteyen BDP Üyelerine Polis Engeli - Son Dakika
Güncel

İzinsiz Gösteri Yapmak İsteyen BDP Üyelerine Polis Engeli

İzinsiz Gösteri Yapmak İsteyen BDP Üyelerine Polis Engeli

Şanlıurfa'da izinsiz Nevruz kutlaması yapmak isteyen BDP üyeleri ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı.

18.03.2012 21:28

Şanlıurfa'da izinsiz Nevruz kutlaması yapmak isteyen BDP üyeleri ile polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Eyyüp Nebi Mahallesi'nde, baharın müjdecisi olan Nevruz'u kutlamak isteyen BDP üyeleri, BDP Mahalle temsilciliği binası önünde, davul zurna ve canlı müzik eşliğinde halay çekerek, gösteri yaptı. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olay yerine panzer ve Akrep adı verilen zırhlı araçlar getirildi. Polis ekipleri, anons geçerek, gösterinin izinsiz yapıldığı ve gösteride yasadışı slogan atıldığını söyleyerek, grubun dağılmasını istedi. Grup adına

Emniyet ekiplerinin yanına giden BDP Şanlıurfa il Başkanı Fatma İzol, gösteride hiçbir şekilde suç işlemediklerini, davul zurna eşliğinde Nevruz'u kutladıklarını ve dağılmayacaklarını dile getirdi.

Bunun üzerine polis ekipleri, birkaç kişiyi gözaltı aldı. Grup ile polis ekipleri arasında çıkan arbedede çok sayıda kişi gözaltına alınırken, BDP il Başkanı Fatma İzol, olaya tepki gösterdi. Grubun çoğu bina içerisine geçerken, polis ekipleri, gözaltına aldığı çok sayıda kişiyi ekip otosuna götürerek, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Ekipler, temsilcilik binasına girerek, camlara takılan çok sayıda afişleri de söktü. Sökülen afişler, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay sonrası basın açıklaması düzenleyen BDP il Başkanı Fatma İzol, "Biz bugün bütün Türk, Kürt, Hıristiyan, Müslümanların bayramı olan Nevruz bayramını kutlamak için program düzenledik. Burada 12 Mart Nevruz bayramı öncesi, şenlik havasında program düzenledik. Davul zurnamız ile buraya eğlenmek için geldik. Buranın polis ekipleri tarafından abluka altına alındığını gördük. Bu da bizleri rencide etti. Buranın polis ekipleri tarafından abluka altına alındığının hala anlamış değilim. Biz burada bayramı

kutlamak istiyorduk. Polis ekipleri, yanımıza gelerek, yasa dışı slogan atıldığını ve izinsiz gösteri yaptığımızı ileri sürerek dağılmamızı istedi. Bizler de kendilerine, hiçbir şekilde suç işlemediğimizi ve davul zurna eşliğinde kutlamamızı yaptığımızı söyledik. Fakat polisler, buna aldırmayarak, grubu dağıtmak için gözaltı yapmaya başlardı. Birçok arkadaşlarımız gözaltına alındı. Polis ekiplerinin neden böyle bir şey yaptığını hala anlayamıyorum. Bahar'ın müjdecisi olan Nevruz Bayramını davul zurna

eşliğinde kutlamak suç mu? Biz polis ekipleri tarafından gözaltına alınan arkadaşlarımızın biran önce serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, Kürtçe sloganlar atarak, olaya tepki gösterdi. Polis ekipleri, olası bir duruma karşı, Mahallede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzinsiz Gösteri Yapmak İsteyen BDP Üyelerine Polis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement