İzmir-Engellilere Dikkat Çekmek İçin 35 Metre Yükseğe Çıktılar - Son Dakika
Güncel

İzmir-Engellilere Dikkat Çekmek İçin 35 Metre Yükseğe Çıktılar

Engellilere dikkat çekmek için 35 metre yükseğe çıktılarTÜRKİYE Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD), toplumda engelliler yararına farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı, Benimle çıkar mısın projesi kapsamında, İzmir'de yaşayan Bahar Kaya ve omurilik felçlisi Okan Aracagök, itfaiye...

14.05.2018 13:29

Engellilere dikkat çekmek için 35 metre yükseğe çıktılar

TÜRKİYE Omurilik Felçlileri Derneği'nin (TOFD), toplumda engelliler yararına farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı, Benimle çıkar mısın projesi kapsamında, İzmir'de yaşayan Bahar Kaya ve omurilik felçlisi Okan Aracagök, itfaiye vincine binerek 35 metre yükseldi.

TOFD'nin, 2015 yılında engelliler yararına farkındalık yaratmak ve engellilerin toplumla olan ilişkisini güçlendirmek amacıyla başlattığı, 'Benimle çıkar mısın projesi ilk kez İzmir'de düzenlendi. Proje kapsamında, TOFD'nin sponsoru olan bir otelde Çevre İlişkileri Sorumlusu olarak çalışan Bahar Kaya, İzmir'de yaşayan omurilik felçlisi Okan Aracagök'e, itfaiye vincine binerek metrelerce yükseğe çıkmayı teklif etti. Aracagök'ün teklifi kabul etmesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli imkanları sağlaması sonrasında ikili Tepecik semtindeki İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı'nda buluştu. Saatler 10.00'u gösterdiğinde, Kaya ve Aracagök'ün bindiği itfaiye vinci yükselmeye başladı. Birlikte 35 metre yükselen ikili, havada bol bol fotoğraf çekildi. Yere indikten sonra açıklama yapan Okan Aracagök, bu projeyi ilk kez İzmir'de hayata geçirdikleri için çok mutlu olduğunu belirterek, Bu kadar yükselmek hayallerimden bir tanesiydi. Birçok hayalim var, bazıları da burada söylenmeyecek kadar ekstrem. Onlardan birini gerçekleştirdiğim için çok mutluyum dedi. Teklifi yapan Bahar Kaya ise, Bu projede, bir gönüllü engelli bir bireye herhangi bir yere gitmeyi teklif ediyor. Ben de Okan'a 'Yükseğe çıkmak ister misin' diye sordum. O da kabul etti ve birlikte çok heyecanlı bir deneyim yaşadık. Umarım engelli bireyler konusunda bir farkındalık sağlayabilir ve onların yaşam kalitelerini yükseltmeleri noktasında katkı verebiliriz. Bu kadar yükselmek harike bir duyguydu dedi.

Etkinlikten sonra Aracagök ve Kaya, itfaiye ekipleriyle birlikte fotoğraf çektirdi.

İzmir-Engellilere Dikkat Çekmek İçin 35 Metre Yükseğe Çıktılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir-Engellilere Dikkat Çekmek İçin 35 Metre Yükseğe Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement