İzmir Hayvanseverler Yasal Değişiklik İstedi - Son Dakika
Güncel

İzmir Hayvanseverler Yasal Değişiklik İstedi

İzmir Hayvanseverler Yasal Değişiklik İstedi

'havada, Karada, Suda Katil Aramızda'

03.10.2010 18:21

''HAVADA, KARADA, SUDA KATİL ARAMIZDA'

İZMİR'de Konak Meydanı'nda toplanan hayvanseverler, hayvanlara uygulanan şiddeti protesto etti. Hayvan Hakları Federasyonu, ''Havada, karada, suda katil aramızda' sloganlı broşürlerle, hayvanlara yapılan şiddet ve işkencenin para cezasıyla geçiştirilmemesini, ceza hukuku kapsamına alınmasını istedi.

İzmir'de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü öncesi Konak Meydanı'nda toplanan hayvanseverlerden kimi köpeğiyle geldi, kimi köpek kostümü giydi. Hayvanseverler ''Havada, karada, suda katil aramızda' sloganlı broşürlerle hayvanlara yugulanan şiddet, işkence kötü muamelelere dikkat çekti, yasal değişiklik istedi. Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Temsilcisi Esin Önder, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun acilen değiştirilmesini isterken, ''Hayvanlara uygulanan şiddet, işkence para cezası ile geçiştirilmemeli, bu suçlar ceza hukuku kapsamına alınmalı. Gözlerimizi kapatarak, 'önce insan hakları' diyerek bu sorumluluğumuzu üzerimizden atamayız. Onların hakkını savunacak mekanizmalar çalışmadığı sürece Türkiye gelişmiş uygarlık düzeyine ulaşamaz' dedi.

Hayvan kostümü giyen gençlerin, çocukların yüzlerini boyayarak, müzik eşliğinde dans ettiği toplantıya evinde iki köpek besleyen İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen de katıldı. Hayvan Hakları Federasyonu İzmir Sözcüsü Sibel Altun, ''Sahipsiz kedi ve köpekler zehirlenerek öldürülüyor, tecavüze uğruyor, işkence görüyor. Dünya bazı insanlar için adil bir yer değil ama hayvanlar için hiç değil. Katil aramızda zulme sessiz kalmayın, protestolarımıza destek verin' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Hayvanseverler Yasal Değişiklik İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement