İzmir'in 30 İlçesinden 29'unda CHP'li Belediye Başkanı - Son Dakika
Güncel

İzmir'in 30 İlçesinden 29'unda CHP'li Belediye Başkanı

İzmir\'in 30 İlçesinden 29\'unda CHP\'li Belediye Başkanı

İzmir'de geçen hafta Demokrat Parti'den (DP) istifa eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, düzenlenen törenle CHP'ye katıldı.

29.08.2013 13:54

İzmir'de geçen hafta Demokrat Parti'den (DP) istifa eden Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, düzenlenen törenle CHP'ye katıldı. Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "DP'nin ülke genelinde düşük oy almasına rağmen Çiçek'in Tire'de güçlü olması başkanın sevildiğini, dürüst namuslu yerel yönetim sergilediğini gösterir. Biz bunu referans alıyoruz" dedi. Çiçek ise, CHP'ye geçişini eleştiren bazı partililere tepki gösterdi. Tire Belediye Başkanı Çiçek'in CHP'ye katılmasıyla CHP'nin İzmir'deki 30 ilçedeki belediye başkan sayısı 29'a yükseldi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan törenle geçtiğimiz hafta Demokrat Parti'den istifa eden Tire Belediye Başkanı Tayfur, CHP saflarına katıldı. Düzenlenen törene CHP İl Başkanı Ali Engin, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve çok sayıda partili katıldı. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i CHP'de görmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten CHP İl Başkanı Ali Engin, özgür demokrasi, adil yargı, özgür medya isteyen herkesi CHP şemsiyesi altında görmek istediklerini belirtti. Tire Belediye Başkanı Çiçek övgülerde bulunan Engin, şöyle konuştu:

"DP'nin ülke genelinde düşük oy almasına rağmen Çiçek'in Tire'de güçlü olması başkanın sevildiğini, dürüst namuslu yerel yönetim sergilediğini gösterir. Biz bunu referans alıyoruz. Belediye başkanımız da CHP ilkeleriyle örtüşüyor. Partimiz Tirelilere soracaktır, örgütümüze de soracağız. Belediye başkanımız partide görev almak isteyebilir. En iyisi ile seçime gitmek istiyoruz. Aramıza katıldığı için onur duydum."

"KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı CHP'li Halil Çulhaoğlu'nun, Çiçek'in CHP'ye katılımına itiraz etmesine ilişkin değerlendirme yapan Engin, şöyle konuştu:

"Belli duygusallık içerisinde eski bir bakanımız çeşitli açıklamalarda bulundu. Biz onu o anki duygularına bağlıyoruz. Aday adaylarımızla birlikte, Tire örgütümüzle ilçenin tarihinde görülmemiş başarı elde edeceğiz. Partimiz yeni bir döneme giriyor. Adaylık başvuruları erken başladığı için seviyeli bir hareketlilik var. İl başkanı olarak tüm örgütümüze şunu söylüyorum. İzmirlilerin, ülkemizin çıkarı, menfaati hepimizin çıkarının üstündedir. Bu beklentileri boşa çıkartacak hiçbir kimsenin gözünün yaşına bakmayız."

"ESKİ BAKANIMIZA HAYIFLANDIM"

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, 2007 genel seçimleri öncesinde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın taktığı rozet ile partiye katıldığını söyledi. 2009 yapılan yerel seçimlerde CHP'nin Tire adayı olacağını söyleyen Çiçek, şöyle dedi:

"Eski bakanın (Halil Çulhaoğlu) müdahalesi ile örgütlerde değişim oldu. Dışarıdan gelen, yabancı insan durumuna düştük. Seçimlere sekiz ay kala CHP'den çekip gitmedim. Yabancı durumuna düşmüştük. İlçemizde DP diye bir şey yoktu. Tabela bile yoktu. Sonra DP'den aday oldum. Eski bakanımız iki defa aday oldu. Hırsını anlayamıyorum. Yine aday adayı olabilir. Kendisini aday adayı olmaya dürüstçe davet ettim."

AK Parti'ye giderek yerel seçimlerde Tire'den aday yapılması gibi bir istekte bulunmadığını belirten Çiçek, şöyle konuştu:

"CHP Tire'de en son 1963 yılında yerel seçimlerde zafer kazanmış. CHP'ye Tire'de başarı getireceğiz. Hem de bunu büyük bir oy farklı ile yapacağız. DP'den aday olduk ve halk bizi seçti. Halkın bir bildiği var. Ben seçimlerde diğer adaylarla eşit koşullarda yarışmak istiyorum. Kimseye kırgın da değiliz. Sadece bakanımıza hayıflandım. Hayretler içerisinde kaldım. Tire'de bir bilen ve birleştirici olması gerekirken 'Gelirse destek vermem' demesi yanlış bir durumdur."

Konuşmalar ardından CHP İl Başkanı Engin, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve beraberinde istifa ederek CHP katılan Belediye Meclis üyeleri Ahmet Küçükler ve Ömer Altın'a rozetini taktı. Böylece 30 ilçesi bulunan İzmir'in 29 belediye başkanı CHP'li oldu. Sadece Bayındır'da AK Parti bayrağı dalgalanıyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'in 30 İlçesinden 29'unda CHP'li Belediye Başkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement