İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika
Güncel

İzmir'in Expo 2020 Adaylığı

İzmir\'in Expo 2020 Adaylığı

"Herkes İçin Sağlık" konulu sempozyuma katılan delege ve ziyaretçiler, Agora ve Kemeraltı’nı ziyaret etti

07.10.2013 18:56

İzmir'in EXPO 2020 adaylığı kapsamında düzenlenen Herkes İçin Sağlık Sempozuyuna katılan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegeleri ile yabancı konuklar, Agora ve Kemeraltı Çarşısı'nı ziyaret etti.

Sempozyumun ilk gününde İzmir'in EXPO için belirlediği alt temalar, "Bakım ve İşbirliği, Sağlıklı Yaşam, Kamu Sağlığı ve Eğitim ve İnovasyon" konularında sunum yapıldı.

Sempozumdaki sunumları, Prof. Dr. Yaman Tokat, TİKA Başkanı Serdar Çam, Kent Hastanesi Genel Müdürü Ruşen Yıldırım, Newyork Times Yazarı Dan Buettner, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Slovakyalı Sağlık Endüstrisi Lideri Bart de Witte ile Oxford Üniversitesi'nden Prof. Jashua Silver gerçekleştirdi.

Sunumlar sonrası ziyaretçiler için ilginç atölye çalışmaları düzenlendi. Ebru, resim ve Akdeniz mutfağı konulu çalışmaları izleyen ziyaretçiler önlük giyerek öğrendiklerini uyguladı.

Atölye çalışması sonrası ziyaretçiler, Agora kalıntılarını ziyaret etti. İzmir tarihiyle ilgili bilgi alan konuk heyet daha sonra Kemeraltı Çarşısı'nı gezdi, kahve içti.

Toplantıyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Üyesi Mustafa Özkara, İzmir'in teması ve coğrafik konumuyla rakiplerinden ayrıştığını, bu sempozyumla güçlü oldukları yönlerin bir kez daha vurgulanmış olduğunu söyledi.

Sempozyum süresince delegelerin oylarını çekmek için yoğun çaba gösterildiğine dikkat çeken Özkara, lobi çalışmalarından edindikleri izlenimlere göre EXPO 2020 yarışının İzmir ve Dubai arasında yaşandığını dile getirdi.

27 Kasım'da Paris'te yapılacak oylamanın ikinci veya üçüncü turlara gitmesinin İzmir'in şansını artıracağını savunan Özkara, hükümet, yerel yönetim ve iş dünyasının örnek bir çalışma yaptığını kaydetti.

Sempozyum, yarın düzenlenecek oturumlarla sona erecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'in Expo 2020 Adaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement