Yanan fabrikada yaklaşık 15 milyon TL'yi aşan hasar oluştu
İzmir'in Buca ilçesindeki bir mobilya fabrikasında dün çıkan ve söndürülen yangında, 15 milyon TL'yi geçen maddi hasar oluştu.
Buca'nın Karacaağaç Mahallesi Yolüstü Sokağı'nda bulanan mobilya ve yatak üretimi yapan fabrikada, dün akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yanıcı maddeler nedeniyle bir anda fabrikayı alevler sardı. İşçiler kendilerini dışarıya atarken, durum itfaiye ekiplerine bildirildi. İtfaiye yaklaşık 20 araçla yangına müdahale ederken, yoğun duman gökyüzünü kapladı. Havadan da görüntülenen yangında, 19 bin 500 metrekarelik alandaki fabrika kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yoğun çabasıyla kontrol altına alınan yangında ölen ya da yaralanan olmasıyla teselli bulundu.
Fabrikanın bağlı olduğu şirketin ortaklarından Fuat Topaloğlu, yaklaşık 100 kişinin çalıştığı fabrikada, 15-20 milyon TL arası maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Topaloğlu, Önemli olan maddi zarar değil, çalışanlarımızın sağlığı. Çok şükür ki bir tek çalışanımıza zarar gelmedi. Aynı yerde, yeni bir üretim tesisi kuracağız, çalışmalara hemen başlanacak. Sadece mobilya işiyle uğraşıyor değiliz, birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Hem birlikte iş yaptığımız insanlar, hem de çalışanlarımız müsterih olsun. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin dedi.
Fabrikada, hasar tespit çalışmaları başlatılırken, sigorta şirketi yetkilileri de incelemelerde bulundu. Tespit ve temizlik çalışmalarının ardından, yeni üretim tesisinin inşaatına başlanacağı belirtildi.
Son Dakika › Güncel › İzmir Yanan Fabrikada Yaklaşık 15 Milyon TL'yi Aşan Hasar Oluştu - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?