Jean Monnet Burs Programı Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Jean Monnet Burs Programı Toplantısı Gerçekleştirildi

Jean Monnet Burs Programı Toplantısı Gerçekleştirildi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Biriminin katkılarıyla gerçekleştirilen, Jean Monnet Burs Programı ve Tanıtımı toplantısı için Avrupa Birliği Proje Koordinatörü Murat Özçelebi tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

22.10.2013 18:09  Güncelleme: 18:08

Murat Özçelebi tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde Jean Monnet Burs Programı Tanıtım Toplantısı yapıldı. Jean Monnet Burs Program'ının 1990 yılından itibaren yürütülen bir proje olduğundan bahseden AB Proje Koordinatörü Murat Özçelebi, "bu programdan bugüne kadar yaklaşık 1500 kişi faydalandı. Program, AB üyesi ülkelerde en az 3, en fazla 12 aylık dönemlerde yüksek lisans eğitimi alma veya araştırma programlarına katılma imkânı sunuyor. Jean Monnet Burs Programı Ülkemizin AB'ye katılım sürecinde ihtiyaç duyulan AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi personel sayısını arttırmayı amaçlayan bu konuda AB tarafından finanse edilen, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen prestijli bir burs programıdır" dedi.

Bursların, ülkemizde AB'ye uyum süreci ve AB müktesebatı ile doğrudan ilgili konularda gerçekleştirilecek yüksek lisans eğitimi ve araştırma çalışmalarına destek olacağını söyleyen Özçelebi, yılda yaklaşık 170 kişiye burs verildiğini belirtti. Özçelebi, bu sayının 2015-2016 Akademik Yılında 210'a çıkacağını da vurguladı.

Özçelebi, Jean Monnet Burslarına Kamu sektörü çalışanları, Üniversite son sınıf ve lisansüstü öğrencileri, Üniversitelerin akademik ve idari personeli, özel sektör ve sivil toplum kuruluş çalışanlarının başvurabileceğini söyledi.

Jean Monnet Burs Programı Tanıtım Toplantısı öğrencilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Jean Monnet Burs Programı Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement