Kaçak kömür ocağındaki gazdan etkilenme Ölenlerin yakınları - Son Dakika
Güncel

Kaçak kömür ocağındaki gazdan etkilenme Ölenlerin yakınları

Kaçak kömür ocağındaki gazdan etkilenme Ölenlerin yakınları

Zonguldak'ta kaçak kömür ocağında gazdan etkilenerek hayatını kaybeden 3 işçinin, daha önce de yanlarında çalıştıkları ruhsatsız ocağın cezaevindeki işletmecisinden alacaklarının ödenmesi sözü al...

06.12.2013 12:09

Zonguldak'ta kaçak kömür ocağında gazdan etkilenerek hayatını kaybeden 3 işçinin, daha önce de yanlarında çalıştıkları ruhsatsız ocağın cezaevindeki işletmecisinden alacaklarının ödenmesi sözü almaları üzerine madende çalışmayı kabul ettikleri öğrenildi.

İddiaya göre, "kamu malına zarar vermek" suçundan cezaevinde olduğu belirtilen İ.K, Kırat mevkisinde daha önce kapatılan ruhsatsız kömür ocağını yeniden işletmek için eski işçileri Mustafa Özalpuğan (54), Yaşar Özerdoğan (53) ve İsmail Altun (24) ile bir arkadaşı aracılığıyla irtibata geçti.

İ.K'nin kapatılan ocağının yeniden açılması durumunda çıkan kömürden madencilerinin miktarı öğrenilemeyen alacaklarını ödeme sözü vermesi üzerine işçiler çalışmayı kabul etti. Ancak işçiler 3-4 gün önce yeniden açtıkları kömür ocağında çalıştıkları sırasında açığa çıkan gazdan etkilenerek hayatını kaybetti.

Madencilerden Özalpuğan oğlu Savaş Özalpuğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ocak sahibinin arkadaşlarının birkaç kez köylerine gelerek babasını kaçak kömür ocağında yeniden çalışması için ikna etmeye uğraştıklarını söyledi.

- "Babamı tekrar madende çalışması için kandırdılar"

Babasının ocak sahibinin yanında daha önce çalıştığını, bundan dolayı da alacağı olduğunu belirten Özalpuğan, şunları kaydetti:

"Babam emekli olmasına karşın çalışmayı sürdürüyordu. Söz konusu kaçak ocakta da daha önce çalışmıştı. Burası yapılan denetimler sonucu 3-4 kez dinamitle çökertilerek mühürlenmişti. Ocak kapatılınca babam alacağını tahsil edemedi. Ocak sabinin gönderdiği kişiler, alacaklarının ödenmesi sözüyle babamı tekrar madende çalışması için kandırdılar. Kömür ocağı yeniden açıldı. Ocakta çalışmaya başlayalı 3-4 gün olmuşken babam ve arkadaşları gazdan hayatını kaybettiler."

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgu önünde toplanan işçilerin yakınları sinir krizi geçirdi.

Madencilerin cenazesinin otopsinin ardından ailelere teslim edilerek Bartın'ın Amasra ilçesindeki köylerinde toprağa verileceği öğrenildi.

2 - Madencilerin yakınlarının görüntüleri

3- Ölen madencinin oğluyla röportaj

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaçak kömür ocağındaki gazdan etkilenme Ölenlerin yakınları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement