Kadın Girişimciler Hızlı Başladı - Son Dakika
Güncel

Kadın Girişimciler Hızlı Başladı

Kadın Girişimciler Hızlı Başladı

Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu, kurulduğu günden bu yana ilk kez rekor bir katılımla toplandı. Toplantılarını genelde 5 kişi ile yapan Van Kadın Girişimciler Kurulu, dün 40 kadın girişimcinin bir araya gelmesi ile bundan sonra yapılacak çalışmalarda birlikte hareket etme kararı aldı.

28.09.2013 08:50

Bölge Haber Merkezi

Van TSO Hizmet Binası'nda bir araya gelen Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz ve Van Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Meral Ayhan başkanlık yaptı.

Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz 2008 yılında odamız bünyesinde kurulan Kadın Girişimciler Kurulu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine Bağlı Türkiye Kadın Girişimciler kurulu ile ortak çalıştığını belirterek "Bu nedenle biz Van TSO olarak yeni dönemde bu kurulu çok önemsiyoruz. Özellikle kadın üyelerimizin bu kurulda aktif yer almasını istiyoruz. Kadın üyelerimiz ekonominin içinde aktif yer alıyorlar. Biz bu aktif çalışmanın Kadın Girişimciler kurulunda da yer almasını istiyoruz. 200 ün üzerinde kadın üyemiz bulunurken, Kadın girişimciler kurulunda az sayıda üyenin olmasını istemiyoruz. Bu yüzden aktif ve nitelikli bir çoğunluk olsun isteriz. Kadın girişimciler oda da çok önemli bir baskı unsuru olabilirler. Kurulun aktif olması ile sadece oda da değil, kentte ve TOBB nezdinde de önemli bir baskı unsuru olabilirler. Bu nedenle kadın girişimciler kurulumuzun bu durumdan dolayı da önemsiyoruz. Ayrıca Yönetim anlayışımız gereği katılımcı yönetimden yanayız. Yeni yönetişim anlayışımız gereği karar alma süreçlerinde kadınların da aktif yer almasını istiyoruz. Bu dönem kadın girişimci sayımızın artması için yoğun çaba gösteriyoruz. Bu konuda çalışan sekreteryamız başkanımızın talimatıyla yoğun bir çalışma içindedirler. Biz de yönetim kurulu olarak gerekli her türlü katkıyı sunuyoruz. İnşallah aktif ve çok katılımlı bir Kadın Girişimciler Kurulumuz olacak" şeklinde konuştu.

Van Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Meral Ayhan'da bu gün ilk kez bu kadar Kadın Girişimci ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Yıllardır çabalıyoruz ancak kadınları bir araya getirmekte zorlandık. Bugün görüyoruz ki burada da önemli bir değişim hisediliyor. Van TSO Yönetim Kurulumuzun desteği ile Kadın Girişimciler odanın en etkin kurullarından biri olacak. Buraya gelen tüm Kadın Girişimcilerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra hep bir arada ve aktif çalışmak için hareket edeceğiz"

Van Kadın Girişimciler Kurulu toplantısına katılan Kadın Girişimciler hangi sektörde çalıştıklarını belirtirken, kurula üye olmak için hazırlanan formlar dolduruldu.

Van Bölge Gazetesi- Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kadın Girişimciler Hızlı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement