Kadınlar Günü Söyleşisinde Konuşma Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Kadınlar Günü Söyleşisinde Konuşma Gerginliği

Kadınlar Günü Söyleşisinde Konuşma Gerginliği

İzmir'de, Balçova Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği söyleşide, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan konuştu.

06.03.2013 16:44

İzmir'de, Balçova Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği söyleşide, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan konuştu. Toplantıya semt evlerinden bin 500 kişi katıldı. Ancak protokol konuşmaları kriz çıkardı. İzmir'de kadın hakları mücadelesinin öne çıkan isimlerinden CHP Parti Meclisi Üyesi Berrin Dilekçi, konuşmak istediği halde söz hakkı verilmeyince "Kadınlar Günü'nde bile kadının söz hakkı yok" diyerek, toplantıyı terk etti.

Balçova Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Balçova Termal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yaklaşık 2 bin kadın katıldı. Toplantıda Engin ve Çalkaya protokol gereği konuşma yaptı. Bu sırada kadın hakları mücadelesinin öncü isimlerinden, kadın gazetesi KAZETE'nin sahibi, CHP Parti Meclisi Üyesi Berrin Dilekçi konuşma yapmak istediğini önce sunuculuk yapan Kültür Müdürü Tuğrul Keskin'e, ardından Belediye Başkanı Çalkaya'ya iletti. Çalkaya, "Bu bir söyleşi ve tek konuşmacı var" dedi. Söz hakkı verilmeyen Dilekçi, toplantıyı terk ederken, DHA muhabirine sitemini şöyle dile getirdi:

"Ben kadın hakları konusunda yıllarca mücadele ettim. Sadece söz hakkı istedim. Ama bana söz hakkı verilmedi. Kadının hiçbir yerde adı yok. Kadınlar Günü'nde bile söz hakkı yok. İl Başkanı, toplantıda yaptığı konuşmada beni Parti Meclisi sıfatımla bile selamlamadı. Erkek mantığı işte ne olacak. Bir yıldır büyük sıkıntılar yaşıyorum. Bunun mücadelesini parti içinde vereceğim."

"ERKEKLERDEN, ATATÜRK'ÜN KADINA VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ"

Toplantının konuşmacısı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, kadınların hayatın her alanında eşitlik istediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Kadınlar üzerinden giden siyasetin sonunu getirmek bizim boynumuzun borcudur. Omuz omuza yan yana mücadele etmeliyiz. Kadın hakları mücadelesi aynı zamanda insan olabilme mücadelesidir. Atatürk, 'Bir toplumun yarısı zincirlerle bağlı kaldıkça diğer yarısının yükselmesi mümkün müdür?' demiş. Biz her erkekten Atatürk'ün kadına verdiği değeri göstermesini istiyoruz. İnsanlık iki kanatlı bir kuştur. Sağ kanadı erkekler sol kanadı kadınlar. Bir kuş tek kanatla uçamaz. Bize 'eksik etek' dediler. Bu erkek dilini değiştirmek de bizim görevimiz. Kadınca bir duruşun ne olabileceğini, kindarlığa karşı sevginin nasıl örgütlenebileceğini göstermek de bizim işimiz. Birilerine yoldaşlığı hatırlamak da bizim işimiz. Kuyruğu dik tutacağız, vazgeçmeyeceğiz. Bu topraklar bizim, sahip çıkacağız."

Kadınlar söyleşinin ardından, Moğollar grubunun 'Bi şey yapmalı' şarkısı eşliğinde dans etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kadınlar Günü Söyleşisinde Konuşma Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement