Kadir Gecesi'nde Sultanahmet Cami Doldu Taştı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kadir Gecesi'nde Sultanahmet Cami Doldu Taştı

Kadir Gecesi\'nde Sultanahmet Cami Doldu Taştı
24.07.2014 00:09

Ramazan ayında hemen her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Sultanahmet’e büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ramazan ayında hemen her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Sultanahmet'e büyük bir coşkuyla kutlandı. Camii içerisinde yer kalmayınca vatandaşlar cami avlusunda ve çimler üzerinde namazlarını kıldı.

Kuran'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak Ramazan ayının 27. gününde kutlanan Kadir Gecesi'nde dolayısıyla Sultanahmet Cami'nin akın eden binlerce kişi teravih namazını burada kıldı. Camiyi hınca hınç dolduran vatandaşlar camii avlusunda izdihama yol açtı. Vatandaşlar tıklım tıklım dolan camiinin avlusun ve çevredeki alan üzerinde namazlarını kıldılar.

Kuran-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar, geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürdü.

Sultanahmet Camii'ne gelen bir vatandaş, "Çok mutluyuz, Özbekistan'dan geliyorum. Burası çok güzel bir yer. Sultanahmet camiinde geçirmek için geldik" derken başka bir vatandaş ise "Hep beraber çok güzel toplu dua etmek çok güzel. Allah herkesin niyetini duasını kabul etsin" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kadir Gecesi'nde Sultanahmet Cami Doldu Taştı - Son Dakika


Advertisement