Kaftancıoğlu Toprağında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kaftancıoğlu Toprağında Anıldı

Kaftancıoğlu Toprağında Anıldı

Dünyaca ünlü yazar Ümit Kaftancıoğlu, Ardahan'ın ilçesi Hanak'ta Belediye tarafından düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri ile anıldı.

22.05.2015 09:40  Güncelleme: 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1980 yılında İstanbul'da kurulan bir pusuda katledilen gazeteci, radyo programcısı ve roman ve öykü yazarı Ümit Kaftancıoğlu'na vefa örneği, Hanak Belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya öncülüğünde Hanak Belediyesinden geldi.
İlk olarak Kaftancıoğlu için bir panel düzenlendi. Prof. Dr. Firdevs Günüşoğlu, Dr Alper Akçam, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Dilek Tan ve Şair Hayatı Tatar'ın panelist olarak katıldığı panelde, Kaftancıoğlu'nun hayatı, eserleri anlatıldı. Açılış konuşmasını belediye Başkanı Ayhan Büyükkaya'nın yaptığı panelde Kaftancıoğlu'nun edebiyatımızda yeni bir çığır açtığına dikkat çekildi.

Panele CHP Ardahan Milletvekili, CHP Milletvekili Adayı Sezgin Kaya, CHP Ardahan İl Başkanı Fevzi Uygur, CHP Hanak İlçe başkanı Katip Ayık, Hanak Belediye başkanı Ayhan Büyükkaya, Damal Belediye Başkanı Ergin Önal ile vatandaşlar katıldı.

Panel sonrası ise, kent meydanında sanatçılar Fevzi Kurtuluş ile Mine Kuş birer konser verdiler. Kent meydanını dolduran vatandaşlar, sanatçıların türküleri ile coştular.

Konserler sonrasında ise, Ümit Kaftancıoğlu'nun doğduğu köy ve aile evi Saskara(Koyunpınar) ziyaret edildi.
Öte yandan, Ümit Kaftancıoğlu için bir başka etkinlik ise Ardahan Dursun Akçam Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kaftancıoğlu Toprağında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement