Kalbindeki Delik, Şemsiye ile Kapandı - Son Dakika
Güncel

Kalbindeki Delik, Şemsiye ile Kapandı

Kalbindeki Delik, Şemsiye ile Kapandı

Bilecik'te yaşayan 3 çocuk annesi genç kadının kalbindeki delik, Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir hastanede ameliyatsız olarak şemsiye yöntemiyle kapatıldı.

24.07.2012 17:14

Bilecik'te yaşayan 3 çocuk annesi genç kadının kalbindeki delik, Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir hastanede ameliyatsız olarak şemsiye yöntemiyle kapatıldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde özel bir hastanede çalışan Kardiyoloji Kliniği hekimlerinden Uzman Dr. Sabri Seyis ve Uzman Dr. İbrahim Konukçu'nun girişimleriyle, evli ve 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Hatice Hüthüt'ün kalbindeki delik şemsiye yöntemiyle ameliyatsız olarak kapatıldı. Genç kadın operasyonun ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Halsizlik, aşırı yorgunluk, tıkanıklık ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran Hatice Hüthüt doğrudan kardiyoloji bölümüne yönlendirildi. Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından doğuştan kalbinde delik olduğu saptanan Hüthüt'ü kardiyoloji uzmanları Dr. Sabri Seyis ve Dr. İbrahim Konukçu, ameliyatsız olarak şemsiyeye benzer küçük bir cihazın anjiyo yöntemiyle kalbine takılmasıyla sağlığına kavuşmasını sağladı.

Özellikle son 1 yıldır çabuk yorulduğunu, nefes tıkanıklığı yaşadığını anlatan Hatice Hüthüt, "Gitmediğim doktor, sağlık merkezi kalmadı. Dahiliyeye gittim, fizik tedavi bile aldım. Ama fayda etmedi. Kardiyoloji bölümüne yönlendirildim. Orada şüphelendiler. Ameliyat olmam gerektiği söylendi. Soluğu bu hastanede aldık, yapılan muayene ve tetkikler sonucu kalbimde delik olduğu söylendi ve bunun da ameliyatsız bir şekilde kapatılacağı belirtildi. Kararımı verdim ve işlem uygulandı. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. 1,5 yaşındaki bebeğime kavuşacağım için çok mutluyum" dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Sabri Seyis, "Hastamızın kalbinde var olan bu delik, ASD ismini verdiğimiz doğumdan itibaren var olan bir delikti. Ameliyata gerek kalmadan ameliyatsız ve kansız bir şekilde kalp deliği kapattık. Gerekli gözlem ve kontrollerden sonra da 24 saat içinde taburcu ettik. Hatta bu tür işlem uyguladığımız hastalar ertesi gün iş başı bile yaptılar. Hatice hanım da çok sağlıklı bir şekilde taburcu oldu" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalbindeki Delik, Şemsiye ile Kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement