Kalbini Çantada Taşıyor - Son Dakika
Güncel

Kalbini Çantada Taşıyor

Kalbini Çantada Taşıyor

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan Şükrü Çelik, kendisine nakil yapılacak uygun bir kalp çıkana kadar yaşamını çanta içerisinde taşıdığı yapay kalple sürdürecek.

14.09.2012 15:15  Güncelleme: 15:26

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yaşayan kalp hastası 59 yaşındaki Şükrü Çelik, kendisine nakil yapılacak uygun bir kalp çıkana kadar yaşamını çanta içerisinde taşıdığı yapay kalple sürdürecek.

Emekli ve iki çocuk babası Şükrü Çelik, Korkuteli Devlet Hastanesi tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini, bir hafta yoğun bakım servisinde tedavi olduktan sonra taburcu edildiğini ancak 3 gün sonra yeniden rahatsızlanarak Özel Medi Yaşam Hastanesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiğini anlattı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören Şükrü Çelik, ameliyata alınarak yapay kalp takıldı. Bir ay hastanede kaldıktan sonra taburcu olarak evine ve ailesine kavuşan Çelik, yapay kalp ile yeniden doğduğunu belirtti. Hiç tedirgin olmadığını anlatan Çelik, şöyle konuştu: "Çok rahatım. En ufak bir şikayetim yok. Yapay kalbim gece yatarken bile problem olmuyor. Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum. Sadece vücudumda iki kilo ağırlık var başka hiçbir zorluğu yok. Yapay kalbimi her gün 3 defa şarj ediyorum"

Yıllardır kalp nakli beklediğini ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Çelik, şunları söyledi: "Uzun yıllardır kalp hastalığı ile uğraşıyorum. Kalp nakli başvurusundan artık ümidimi kesmiş durumdayım. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Kendimiz, yakınlarımız ve tanıdıklarımız bu duruma düşebilir. Biraz empati yapalım ve organ bağışında bulunalım" - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kalbini Çantada Taşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement