Kanser Hastalarına Dansla Moral - Son Dakika
Güncel

Kanser Hastalarına Dansla Moral

Kanser Hastalarına Dansla Moral

Muğla'da hazırlanan bir proje kapsamında kanser hastaları, dansla sosyalleşerek moral kazanacak.

04.03.2016 11:15

Muğla'da hazırlanan bir proje kapsamında kanser hastaları, dansla sosyalleşerek moral kazanacak.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ve Menteşe İlçe Belediyesi tarafından kanser hastalarının morallerinin yüksek tutulması, kendilerini yalnız hissetmemeleri ve sosyalleşmesinin sağlanması amacıyla 'Dans ve Hareketle Kanseri Unut' projesi başlatıldı. Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu'nda salı günleri, saat 17.30-18-30 arasında kanser hastaları için dans etkinliği düzenlenmeye başlandı. Etkinliğe katılanlar bir saat boyunca dans, nefes- direnç egzersizleri ve çeşitli fiziksel aktiviteler yaparak stresten uzaklaşıyor.

FİZİKSEL AKTİVİTENİN ÖNEMİ

MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Kerkez, "Düzenli fiziksel aktivitenin, kanser tedavisi sırasında ve sağlıklı yaşamanın sürdürülmesinde etkili ve önemli olduğu bilimsel verilerle ortaya konmuştur. Biz de bu bilgiler ışığında dans, nefes-direnç egzersizleri ve çeşitli fiziksel aktiviteleri eğlenceli bir ortamda uyguluyoruz" dedi.

Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş de, "Kanser hastalığı sadece hastayı değil etrafını ve yakınlarını da psikolojik olarak etkiliyor. Etkinlik ile dans aktivitesinin olumlu etkilerini katılımcılara aktarmayı hedefliyoruz. Kanserle mücadele toplumsal bir görev ve sorumluluktur. Bu sorumluluğa sahip herkesi etkinliğe katılmaya davet ediyorum" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanser Hastalarına Dansla Moral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement