Kapadokya Bölgesinde Vahşi Çöp Depolama Yöntemi Sona Erdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kapadokya Bölgesinde Vahşi Çöp Depolama Yöntemi Sona Erdi

Kapadokya Bölgesinde Vahşi Çöp Depolama Yöntemi Sona Erdi
05.06.2015 13:23

Kapadokya İl Özel İdareleri Birliği ve Belediyeler Birliği'ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin hizmete girmesiyle birlikte Kapadokya bölgesinde vahşi çöp depolama yöntemi sona erdi.

Kapadokya İl Özel İdareleri Birliği ve Belediyeler Birliği'ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin hizmete girmesiyle birlikte Kapadokya bölgesinde vahşi çöp depolama yöntemi sona erdi. Günde 180 tona yakın katı atığın depolandığı tesiste, önümüzdeki yıl içerisinde elektrik enerjisinin üretimine yönelik çalışmaların yapılması da planlanıyor.

Nevşehir merkeze bağlı Sulusaray Beldesi'nin İçmece mevkiinde toplam 650 bin metrekarelik bir alanda geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da canlı yayın ile katıldığı toplu açılış töreni ile Nevşehir'e kazandırılan Katı Atık Düzenli Depolama tesisi'nde 22 belediye ile Nevşehir İl Özel İdaresi'ne bağlı köy yerleşim alanlarındaki katı atıklar depolanıyor.

Toplam 270 bin nüfusun katı atıklarının depolandığı tesiste 24 saat hizmet veriliyor.

Tesisin hizmete kazandırılması ile birlikte Kapadokya bölgesindeki vahşi çöp depolama yöntemine son verilirken, tesiste önümüzdeki yıl, çöplerle birikecek Metan Gazı'ndan yararlanılmak suretiyle elektrik enerjisinin üretimine yönelik çalışmalara da başlanılması hedefleniyor. - Nevşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kapadokya Bölgesinde Vahşi Çöp Depolama Yöntemi Sona Erdi - Son Dakika


Advertisement