Kar Yolları Kapadı - Son Dakika
Güncel

Kar Yolları Kapadı

Kar Yolları Kapadı

Manisa’nın Kula ilçesinde, kar nedeniyle 43 mahallenin yolları kapandı.

11.02.2015 14:41

Manisa'nın Kula ilçesinde, kar nedeniyle 43 mahallenin yolları kapandı. Yolların kapalı olması nedeniyle taşımalı eğitim gören ve Kula'nın en uzak mahallesi olan Çarıkballı mahallesinden gelen 19 öğrenci evlerine gidemedi.

Kula Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü evlerine gidemeyen 19 öğrenciyi, Kula Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesine yerleştirdi.

ÖĞRENCİLERLE YEMEK YEDİ

Yolların kar nedeni ile kapalı olmasından dolayı evlerine gidemeyen öğrenciler Kula Kaymakamlığı tarafından Kula Hacı Ömer Özboyacı teknik Endüstri ve Anadolu Meslek Lisesi yurduna yerleştirildi. Öğrenciler ile öğle yemeği yiyen Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, yurtta kalan öğrencilerle sohbet etti.

Konuyla ilgili konuşan Kula Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin İzci, kar yağışı nedeni ile Çarıkballı mahallemize gidemeyen öğrencilerimiz, Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonumuzda misafir ettik. Öncelikle ben ailelere sesleniyorum. Ailelerimiz hiç gözünüz arkada kalmasın. Evinizin sıcaklığını burada öğrencilerimiz hissediyor. Güzel bir ortamda kaldıklarından rahat rahat emin olabilirsiniz. Burası huzurlu bir ortam lütfen gözünüz arkada kalmasın" dedi.

Kula Kaymakamı Murat Güven de sabah erken saatlerde başlayan ve halen etkisini gösteren kar yağışı nedeni ile 11 erkek, 8 kız öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında evine ulaşamadığını belirterek "O öğrencilerimizi dün akşam Endüstri Meslek ve İmam Hatip okullarımızın yatılı pansiyonlarında misafir ettik. Bu gün duruma bakılacak yollar açıldığında öğrencilerimizi servislerle mahallelerine ailelerinin yanına göndereceğiz. Ama açılmadığı takdirde misafir etmeye, sıcakkanlılıkla misafirperverlik örneği göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrenci Fadime Polat da, Kula Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesinde okuduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün yoğun kar yağışının etkisini göstermesinden dolayı mahallemize gidemedik. Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi pansiyonunda kaldık ve burada yemek yedik. Kula Kaymakamımız Murat Güven'e teşekkür ediyoruz."

Öğrenci Seher Karaduman da, Kula Yunus Emre Anadolu Lisesinde okuduğunu belirterek "Kar yağışı nedeni ile mahallemize giderken yolda mahsur kaldık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bizi Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi yurduna yerleştirdi. Milli Eğitim Müdürümüz ve Kaymakamımıza bizlere sıcak bir yuva açtığı için teşekkür ederiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar Yolları Kapadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement