'Karadeniz' Resim Sergisi Beğenildi - Son Dakika
Güncel

'Karadeniz' Resim Sergisi Beğenildi

\'Karadeniz\' Resim Sergisi Beğenildi

Almanya'nın Wuppertal kentinde yaşayan Trabzonlu Necmiye Aktürk, aldığı bir yıllık resim kursunun ardından 'karadeniz' adını verdiği bir sergi düzenledi.

27.04.2013 10:23

Almanya'nın Wuppertal kentinde yaşayan Trabzonlu Necmiye Aktürk, aldığı bir yıllık resim kursunun ardından 'karadeniz' adını verdiği bir sergi düzenledi.Sergi, aralarında çok sayıda Alman davetlininde bulunduğu ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Wuppertal'ın Barmen semtinde bulunan Almanya Sosyal Demokrat Parti(SPD) teşkilat binasında bugün(dün) düzenlenen resim sergisi 'karadeniz'in(Schwarzmeer) açılışında, T.C.Düsseldorf Başkonsolosluğu'dan Konsolos Hüseyin Emrah Kurt, ressam İsmail Çoban, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, SPD Wuppertal Teskilat Başkanı Dietmar Bell, Wuppertal-Barmen Teşkilat Başkanı Servet Köksal ve çok sayıda davetli hazır bulundu.Serginin açılışı sırasında yapılan konuşmalarda, bir yıl içinde resim yapmayı öğrenen ve sergi açan Necmiye AkTürk'ün başarısına dikkat çekildi.

Üç çocuk annesi Necmiye Aktürk, kücüklüğünden beri resim yapmaya ilgisinin olduğunu belirterek, Wuppertal'da yaşayan Türk ressam İsmail Çoban'dan bir yıl boyunca kurs aldım ve bu seviyeye geldim, bana çok yardımcı olan İsmail Çoban'a teşekkür ediyorum dedi.Haftada iki saat olmak üzere bir yıl kurs alarak bu başarıya ulaştığını belirten Necmiye Aktürk, resim yaparken stres atıyor ve rahatlıyorum.Resim yapmaya devam edeceğim.37 ayrı resimle, bölgemiz olan Karadeniz'in bilinen mekan ve yerlerini, Almanya'da hatırlatabildiğim için çok sevinçliyim dedi. Sergide konuşan T.C.Düsseldorf Başkonsolosluğu'dan Konsolos Hüseyin Emrah Kurt, Necmiye Aktürk, bir yıl gibi kısa bir sürede, bu kadar güzel bir sanatı ortaya koymakla hem kendisinin, hemde Türk kadınının yeteneğini ortaya koydu.Bizde büyük bir memmuniyetlik duyduk.Başkonsolosluk olarak, böyke sanata, kültüre eğilimli olan vatandaşlarımızı destekliyoruz dedi.

Necmiye Aktürk'e kurs veren ressam İsmail Çoban ve Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, çiceği burnunda ressam Necmiye Aktürk'e övgüler yağdıran ifadelere yer verdi.

Sergide, Emine Can kemençesiyle davetlilere mini bir dinleti sundu. Daha sonra davetlilere, tatlı ve pasta ikramı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Karadeniz' Resim Sergisi Beğenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement