Karadenizli Öğretmenlere Köy Düğünü - Son Dakika
Güncel

Karadenizli Öğretmenlere Köy Düğünü

Karadenizli Öğretmenlere Köy Düğünü

Yüksekova da köylülerin yaptığı düğünle öğretmenler dünyaevine girdi

13.06.2013 12:06  Güncelleme: 16:46

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Kadıköy İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Sinoplu Faruk Fuat Korkmaz ile Samsunlu Filiz Bayındır, köylülerin yaptığı düğünle dünyaevine girdi.

Yüksekova'nın Kadıköy İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Faruk Fuat Korkmaz geçen yıl okullarına atanan resim öğretmeni Filiz Bayındır ile tanışıp, nişanlandı. Bu yıl okulların tatile girmesiyle düğün planları yapan öğretmenlere köylüler sürpriz bir düğün hazırladı. Hazırlıklarını tamamlayan köylüler konuyu öğretmenlere açtı. Onlar da kabul etti.

'HEPİMİZİN DÜĞÜNÜ'

Kadıköy İlöğretim Okulu bahçesinde yapılan düğünde köylüler damada altın, geline ise para taktı. Davul-zurna eşliğinde yapılan düğünde damat, gelin ve köylüler birlikte halay çekti. Öğretmen Faruk Fuat Korkmaz, köylülerin tüm hazırlığı yaptıktan sonra kendilerine haber verdiklerini belirterek, "3 yıldır burada görev yapıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Köylüler düğünün burda yapılmasını istedi. Biz de bu karara uyduk. Özelikle barış süreci dedik. Bizimde bu sürece bir katkımız olsun bir arada olduğumuzu herkes görsün istedik" dedi. Gelin Filiz Bayındır ise, "Biz bu düğünün ikimizin değil hepimizin düğünü olsun istedik. Davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendik. Herkesin bizi el ele kol kola görmesini istedik" diye konuştu.

'ONLARI EVLATLARIMIZDAN AYIRMADIK'

Öğretmenlerini evlatlarından ayrı tutmadıklarını söyleyen köylülelerden Şaban Onat, "Çocuklarımıza 3 yıldır eksiksiz eğitim veren öğretmenlerimiz bu düğünü haketti. Biz evlerimizi yüreğimizi onlara açtık. Köylüler olarak onların en mutlu anını da biz hazırlamak istedik. Böyle bir düğün yaptık" dedi. - Hakkari/ Yüksekova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karadenizli Öğretmenlere Köy Düğünü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement