Karakola Saldırının Gerekçesi Çeber - Son Dakika
Güncel

Karakola Saldırının Gerekçesi Çeber

Karakola Saldırının Gerekçesi Çeber

İstanbul İstinye'deki polis merkezine yapılan bombalı saldırıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

14.06.2012 07:46  Güncelleme: 09:04

İstanbul İstinye'de önceki gece Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi'ne bombalı saldırı yaparken çatışmada yaralı olarak elegeçirilen ve hastanede yaşamını yitiren teröristin DHKP-C'li 46 yaşındaki Erdal Dalkılıç olduğu açıklandı.

Örgütün Avrupa kaynaklarından yapılan açıklamasında saldırının, aynı karakolda gözaltına alınan ve daha sonra Metris Cezaevi'nde ölen Engin Çeber'in intikamı için yapıldığı öne sürüldü.

SALDIRGANLARDAN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstinye Polis Merkezi'ne yönelik düzenlenen ve bir teröristin ölü olarak ele geçirildiği saldırıdan sonra kaçan diğer teröristin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Vali Mutlu, Başbakan Erdoğan'ı Ankara'ya yolcu ettikten sonra Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstinye Polis Merkezi'ne yönelik düzenlenen saldırının sorulması üzerine Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Dün gece geç saatlerde İstinye Polis Merkezi Amirliği'mize 2 kişi tarafından düzenlenen saldırıda, saldırgan teröristlerden bir tanesi ölü olarak ele geçirildi.

Olay yerinde yaralı, kısa süre sonrada ölü olarak ele geçmiş oldu. Saldırganın bir tabancayla ateş etmek suretiyle ve bir el bombasını da kullanmak suretiyle saldırıda bulunduğunu biliyoruz. Yanında bir de saatli bomba türü bir düzeneği olan patlayıcıyla birlikte hareket ettiği de anlaşılıyor. Yanında bir kişinin daha olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili çalışmayı emniyetimiz sürdürüyor. Şu andaki bilgilerimiz bu çerçevede. Olayı takip ediyoruz. Diğer faille ilgili yakalama çalışmalarımızı emniyet titizlikle devam ediyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karakola Saldırının Gerekçesi Çeber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement