Kardeş Cinayeti Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Kardeş Cinayeti Davası Başladı

Kardeş Cinayeti Davası Başladı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, misafirliğe giden anneleri Nebiye Y.'yi almaya gitmediği için tartıştığı ağabeyi 34 yaşındaki Gencay Y.'yi bıçakla öldürmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık 32 yaşındaki Gürcay Y.'nin yargılanmasına başlandı.

11.11.2014 13:09

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, misafirliğe giden anneleri Nebiye Y.'yi almaya gitmediği için tartıştığı ağabeyi 34 yaşındaki Gencay Y.'yi bıçakla öldürmek suçundan hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık 32 yaşındaki Gürcay Y.'nin yargılanmasına başlandı.

Olay, geçen 16 Ağustos'ta Çamdibi semti 5408 Sokak 10 numaradaki evde meydana geldi. Tornacı Gencay Y. ile markette çalışan Gürcay Y., misafirlikte olan annelerini alıp eve getirme konusunda tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Gürcay Y., kendisine bıçak çekip saldırdığını öne sürdüğü ağabeyi Gencay Y.'yi bıçakla vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayıp öldürdü. Gözaltına alınan Gürcay Y. sevk edildiği adliyede tutuklandı, hakkında dava açıldı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, 'yakın akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık Gürcay Y., avukatı Ali Erdal Özcan ve anne Nebiye Yaşar katıldı.

Sanık Gürcay Y. savunmasında, olay günü annesinin teyzelerine gittiğini, kendisini çalıştığı için dönüşte annesini, ağabeyinin alması için anlaştıklarını söyledi. Eve gittiğinde alkollü olan ağabeyinin annesini almaya gitmediğini gördüğünü, bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını, elindeki bıçakla kendisine saldırdığını anlattı. Elini kıvırarak bıçağın yere düşmesini sağladığını, ancak bu kez de boğazını sıktığını, kendisini savunmak için bıçağı ağabeyinin kalçasına ve omzuna salladığını, amacının canını yakıp kendisini bırakmasını sağlamak olduğunu, göğsünden kan geldiğini görünce havluyla tampon yaptığını, amacının öldürmek olmadığını söyledi.

Anne Nebiye Y. de oğullarının aralarında daha önceden herhangi bir anlaşmazlık bulunmadığını, kendisinin yanında daha önce kavga etmediklerini, sadece bir kez, Gencay'ın alkol alması nedeniyle kavga ettiklerini öğrendiğini, Gürcay'dan şikayetçi olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı Eren Yenice, mütalaa hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme Başkanı Hakim Hüseyin Akkuş, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için süre verilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardeş Cinayeti Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement