Karesi Deve Güreşlerine Rekor İzleyici - Son Dakika
Güncel

Karesi Deve Güreşlerine Rekor İzleyici

Balıkesir'in Karesi ilçesinde düzenlenen 1. Karesi Deve Güreşleri, 10 bin kişiyle rekor izleyici seviyesine ulaştı.

03.03.2015 09:06

145 devenin güreştiği, festival havasında geçen etkinliği izleyenler arasında çocuk izleyicilerin çok olması dikkat çekti

Kurtdere Güreşleri ile adını tüm Türkiye'ye duyuran Balıkesir'in Karesi ilçesi, şimdi de deve güreşlerinin Kırkpınar'ı olma yolunda ilerliyor.

Yeni Sanayi Sitesi içinde büyük alanda yapılan güreşlere Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kurum müdürleri katıldı. Sanatçı Mustafa Keser'in konser verdiği güreşlerde, Samanyolu adlı devenin Boncuk adlı deveyi güreş alanında kovalama anı izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Birbirinden çekişmeli güreşleri izleyen vatandaşlar güreş alanın hemen yanına kurulan stantlarda alışveriş yapma imkanı buldu.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çocukların "biz babamla beraber deve güreşlerine giderdik" diyecekleri bir festival yapma amacıyla yola çıktıklarını dile getirerek "Herkesi bekliyoruz, çoluk çocuk gelin dedik öyle de oldu. Deve güreşlerini izleyenlerin arasında çocukların fazla olması bizleri memnun etti" dedi.

Talep ve öneriler dinlendi

Başkan Yücel Yılmaz, güreşlerin yapıldığı Yeni Sanayi Sitesi 3. Kapı'daki esnaf ve vatandaşla da görüşerek, organizasyon hakkındaki beğeni, talep, şikayet ve önerileri de dinledi. Güreşlerde yer alan esnafın ve vatandaşın memnun ayrıldığı güreşlerin ilkinde güzellik ve eksikleri gördüklerini ifade eden Başkan Yılmaz, gelen talep ve önerilerin doğrultusunda önümüzdeki yıllarda daha iyisini yapacaklarını dile getirdi. Başkan Yılmaz, Karesi'nin adını Kurtdere'de olduğu gibi deve güreşlerinde de Türkiye'ye duyurmayı amaçladıklarını bunu da önemli ölçüde başardıklarını kaydetti.

Konya'yı geride bıraktı

Güreş alanında stand kuran bir esnaf ise "Burası, deve güreşleriyle anılan Konya Selçuk'u ikinci sırada bıraktı. Bu zamana kadar böyle güzel bir organizasyonu hiç kimse yapamadı" diye konuştu. Savran adı verilen deve bakıcıları da Karesi Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek olması gereken bir organizasyona imza attığını belirterek, Başkan Yılmaz'a hediye verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karesi Deve Güreşlerine Rekor İzleyici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement