Karlıova Kara Gömüldü - Son Dakika
Güncel

Karlıova Kara Gömüldü

Karlıova Kara Gömüldü

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevresi tamamen beyaza büründü.2 metre kalınlığa ulaşan kar nedeniyle besiciler, çok zor koşullarda hayvanlarını beslemeye çalışıyor.

23.01.2013 12:08

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevresi tamamen beyaza büründü. 2 metre kalınlığa ulaşan kar nedeniyle besiciler, çok zor koşullarda hayvanlarını beslemeye çalışıyor.

Yaklaşık 2 aydan bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle Karlıovalılar, evler arasında sadece yürümek için açılan yollarda yürümeye çalışıyor.

İlçe merkezindeki en büyük sıkıntıyı ise hayvan besicileri çekiyor. 33 yaşındaki Ramazan Bingöl, ahırda beslediği 40 koyunu beslelemede büyük zorluk çektiğini söyledi. Yazın çayırlardan biçerek sakladığı balya halindeki otları 200 metre sırtında taşıyarak getirmek zorunda kaldığını anlatan Bingöl, şöyle dedi:

"Biz hayvan sahipleri bu zorlukları kış aylarında hep yaşıyoruz. 50 kiloluk ot balyalarını her gün ve defalarca sırtımda taşımak zorunda kalıyorum. Birçok besici, hayvancılık yapmayı bıraktı. Yaz aylarının kurak geçmesi, hem de kış aylarının zorlukları, birçok insanın hayvanlarını satmasına yol açtı. Komşularımızdan birçoğu hayvanlarını besleyecek samanın çok pahalı olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor."

Harun Bingöl de samanın altın kadar değerlendiğini, birçok hayvanının açlıktan öldüğünü, bazılarını ise kesmek zorunda kaldığını iddia etti. Yaz aylarında kuraklık ve hayvan hırsızlıklarıyla mücadele etmek zorunda kaldığını anlatan Bingöl, şöyle konuştu:

"Kış aylarında kar ve tipiyle mücadele ediyoruz. Samanın pahalı olmasından dolayı ineklerimize yaz aylarında dağlardan topladığımız ve adına geven dediğimiz dikenleri küçük baltalarla ince ince kırıp ineklerimize yediriyoruz. Dikenlerle beslenen ineklerimiz kilo almıyor. Bundan dolayı hayvanlarımız üremede büyük sıkıntı yaşıyor." - Bingöl/ Karlıova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlıova Kara Gömüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement