Karşıyaka'nın 5 Yıldızlı Kurban Satış Yeri Beğenildi - Son Dakika
Güncel

Karşıyaka'nın 5 Yıldızlı Kurban Satış Yeri Beğenildi

Karşıyaka\'nın 5 Yıldızlı Kurban Satış Yeri Beğenildi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kurban satış yerlerinin Türkiye'de çoğunlukla geçici hazırlandığından olması gereken altyapıdan yoksun kaldığına dikkat çekerek, "Kurban kesim yerlerinde yaşanan kargaşa büyük sıkıntılar yaşanmasına neden"...

15.10.2013 12:54

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kurban satış yerlerinin Türkiye'de çoğunlukla geçici hazırlandığından olması gereken altyapıdan yoksun kaldığına dikkat çekerek, "Kurban kesim yerlerinde yaşanan kargaşa büyük sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Belediyemiz sınırları içinde, sürekli açık kalacak hayvan satış yeri ile kesim yeri projesini hazırladık. Tüm altyapısı hazırlanan alanda her türlü hava koşullarında hiçbir sıkıntı yaşanmadan tüm ihtiyaçlar giderilebilecek" açıklamasında bulundu.

Karşıyaka Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı modern Kurban Satış ve Kesim Yeri hem kurban satıcıları, hem de alıcılar tarafından beğeni kazandı. Bayram öncesi kurban almak üzere tesise gelen vatandaşlar, kendilerin sunulan bu imkanın ayrıcalıklı bir hizmet olduğunu vurgulayarak, "Bu koşullarda, gönül rahatlığıyla kurbanımızı alıyoruz. Bayramda da, gönül rahatlığıyla, burada keseceğiz" dedi. Hayvanlarını satmak üzere kilometrelerce uzaktan Karşıyaka'ya gelen hayvan satıcıları da, tesiste kendileri için konaklama yerinin dahi unutulmamış olduğunu belirterek, Başkan Durak'a teşekkür etti.

-"HAYVAN KESİM YERLERİ DE BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞLAR İÇİN AYRI AYRI HAZIRLANDI"-

Üstü kapalı, çevresi koruma altında, özel bölümlere ayrılmış alanlarda rahat kullanım imkanı bulunan kurban kesim ve satış yerinin tüm ihtiyaçlar düşünülerek hazırlandığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Kurban satış yerleri ülkemizde çoğunlukla geçici hazırlandığından olması gereken altyapıdan yoksun kalıyor. Kurulan çadırlarda hem hayvanlar zorluklar yaşıyor, hem de alıcılar zorlanıyor. Kurban kesim yerlerinde yaşanan kargaşa ise büyük sıkıntılar yaşanmasına neden oluyor. Belediyemiz sınırları içinde, sürekli açık kalacak hayvan satış yeri ile kesim yeri projesini hazırladık. Bu yıl hizmete geçirdik. Tüm altyapısı hazırlanan alanda her türlü hava koşullarında hiçbir sıkıntı yaşanmadan tüm ihtiyaçlar giderilebilecek. Hayvan kesim yerleri de büyükbaş ve küçükbaşlar için ayrı ayrı hazırlandı. Hijyen koşullarda kesim olacak" açıklamasında bulundu.

-"KESİM ALANLARINI BAYRAM ÖNCESİ VE SONRASI DENETİM ALTINDA TUTABİLMEK İÇİN ÖZEL EKİPLER OLUŞTURULDU"-

Karşıyaka'da kurban kesim yerleri ayrıca semt kapalı pazarlar olarak belirlendi. Toplam 400 büyükbaş ile 125 küçükbaş hayvan kapasiteli üç ayrı bölümden oluşan Karşıyaka Kurban Satış ve Kesim Yeri içerisinde atıklar için arıtma kuyuları, hayvan yemleri için depolar, her bölümde çeşmeler, hayvan yükleme ve indirme rampaları, kafeterya, güvenlik ofisi, otopark alanı bulunuyor. Alan içerisinde ayrıca özel teçhizatlarla hazırlanmış kapalı kesim yerleri bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü kurban satış ve kesim alanlarını bayram öncesi ve sonrası sürekli denetim altında bulundurabilmek için özel ekipler oluşturdu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Karşıyaka'nın 5 Yıldızlı Kurban Satış Yeri Beğenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement