Kartal Belediye Başkanı Öz'e Saldırı Girişimi Davası - Son Dakika
Güncel

Kartal Belediye Başkanı Öz'e Saldırı Girişimi Davası

Kartal Belediye Başkanı Öz\'e Saldırı Girişimi Davası

Kreş açılışında Öz'e yumruklu saldırı girişiminde bulunan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

09.01.2014 15:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir kreş açılışında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'e yumruklu saldırı girişiminde bulunan ve hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 9. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, müşteki Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve tutuksuz yargılanan sanık İrfan Yücesoy katıldı.

Duruşmada ifade veren Öz, olay tarihinde bir kreş açılışına katıldıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Açılış yapıldıktan sonra içeriye girdik. Kalabalık bir ekip vardı. İçeride bir odayı gezdikten sonra ikinci odaya geçeceğimiz sırada aniden sağ arka taraftan yaklaşan bir kişinin çeneme doğru yumruk vurduğunu gördüm. Darbeyi aldım, sarsıldım ancak düşmedim. Beni uzaklaştırmaya çalışanlar oldu. O sırada dönüp baktığımda kahverengi montlu erkek bir şahsın uzaklaşmaya çalıştığını gördüm. Bazı arkadaşlarımız da peşinden gidiyordu. Bir kargaşa ve karmaşa ortamı doğmuştu. Ben daha sonra arkadaşlarımıza sakin olmaları gerektiğini söyledim. Yanımda parti genel başkanının eşi de misafir olarak bulunuyordu. Bu eylemin bana yönelik bilinçli ve planlanmış bir saldırı olduğunu düşünüyorum."

Öz, sanığı daha önceden tanımadığını ve aralarında herhangi bir husumet olmadığını, sanığın sokak köpekleriyle ilgili şikayeti konusunda kendisine herhangi bir bilgi iletilmediğini dile getirerek, Yücesoy'un cezalandırılmasını istedi.

Sanık İrfan Yücesoy da sol elini kullandığını ifade ederek, "Müştekinin sağ tarafından yaklaşıp sol elimle darbe vurabilmem çok zor olup bana göre mümkün değildir. Ayrıca kendisi beni tanımadığını söylüyor. Ancak olaydan 15 gün kadar önce kendisi ile bir otelde karşılaşmış, yarım saat kadar konuşmuştuk" diye konuştu.

Bunun üzerine tekrar söz alan Altınok Öz, sanığın belirttiği otele iki kez gittiğini hatırladığını ancak sanık ile görüştüklerini anımsamadığını ifade ederek, "Ancak bir kişinin geçmiş tarihte hayvanlarla ilgili sorunu gündeme getirdiğini hatırlıyorum. Bu kişinin sanık olup olmadığını hatırlamıyorum. Sanığın beyanlarında samimi olmadığını düşünüyorum. Saldırıya uğrayan ve yumruğu yiyen benim. Vurmamış ya da vuramamış olsa bunu net olarak ifade ederdim. Başımın arka tarafına doğru sağdan bir darbe aldım" ifadelerini kullandı.

Yücesoy'un avukatı Kemal Ozan Atak ise müvekkilinin planlı ya da organize bir saldırısının söz konusu olmadığını savunarak, "Kendisi sokak köpeklerinden mağdur olan bir kişi olarak şikayetini belediye başkanına iletmek ve kendisiyle görüşebilmek amacıyla hareket etmiş fakat sonuçta kendisi dayak yemiştir. Zaten görüntü kayıtlarında durum bellidir" dedi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, geçen yıl nisan ayında Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle Cumhuriyet ve Kordonboyu mahallelerinde kreş açtıkları anlatıldı.

İddianamede, törenin ritüellik bölümü tamamlandıktan ve açılış kurdelesi kesildikten sonra Selvi Kılıçdaroğlu ve Altınok Öz'ün, kreş içerisinde çocuklarla ilgilendikleri sırada İrfan Yücesoy'un bilinmeyen bir nedenle Öz'ün sağ çenesine yumruk ile vurmak suretiyle etkili eylemde bulunduğu belirtildi.

Saldırıda bulunan Yücesoy'un, Öz'ün yanındaki güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirildiği aktarılan iddianamede, şüpheli tarafından yapılan etkili eylem sonucu Öz'ün basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif yaralandığı kaydedildi.

İddianamede, Yücesoy hakkında "kasten yaralama" suçunu kamu görevlisine karşı işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kartal Belediye Başkanı Öz'e Saldırı Girişimi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement