Kaval Kemiğinden Çene Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kaval Kemiğinden Çene Yapıldı

Kaval Kemiğinden Çene Yapıldı

Antalya'da, silah kazasında çenesini kaybeden bir kişiye kaval kemiğinden çene yapıldı.

16.04.2012 14:53

Antalya'da, silah kazasında çenesini kaybeden bir kişiye kaval kemiğinden çene yapıldı.

Antalya'da, 5 yıl önce geçirdiği silah kazasında çenesini kaybeden 52 yaşındaki Ali İhsan Yıldız'a kaval kemiğinden çene yapıldı. Yıldız, yüz ve kol nakillerini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılan nakil sayesinde artık yemek yiyip konuşabiliyor.

YANAK DA YAPILDI

Antalya Adliyesi'nden emekli olan Ali İhsan Yıldız, 2007 yılında temizliğini yaptığı tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden yaralandı. Günlerce yoğun bakımda kalan evli ve iki çocuk babası Yıldız, hayati tehlikeyi atlattı, ancak kazada çenesini ve sol yanağını kaybetti. Yemek yiyemeyen ve konuşamayan Yıldız, iyileşebilmek için 20'ye yakın operasyon geçirdi. Yıldız'a son olarak kaval kemiğinden alınan parça ile çene, bacağından alınan parçayla da yanak yapıldı.

Ali İhsan Yıldız, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından sağlığına kavuştu. Kazanın ardından çok zor günler geçirdiğini anlatan

Ali İhsan Yıldız, şöyle konuştu: "Çenemin sol tarafı hiç yoktu. Hayatta bir var bir yok gibiydim. Çok şükür şimdi iyiyim. 20 defa ameliyat oldum. Yemek yiyemiyordum. Sürekli sıvı gıdalarla besleniyordum. Ömer hoca kaval kemiğimden bir çene yaptı. Kasım ayında gerçekleştirilen operasyon sayesinde artık yemek yiyebiliyorum ve konuşabiliyorum. Hocam bu gün bir kez daha kontrol etti ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum"

EŞİ BESLEDİ

İki çocuk babası Ali İhsan Yıldız'ın eşi Zeynep Yıldız ise 5 yıl boyunca çok büyük sıkıntılar çektiklerini hatırlatarak ameliyatı gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne teşekkür etti. Zeynep Yıldız, çok acı çektiklerini belirterek şunları söyledi: "ama yoktan bir çene yapıldı. Şimdi çok iyi eşim yemek yiyip içebiliyor. Olay ilk olduğunda 7 ay boyunca mama ile besledik, beşinci yılın ardından şimdi çok mutluyuz" - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaval Kemiğinden Çene Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement