Kayseri Ak Partili Bakır. - Son Dakika
Güncel

Kayseri Ak Partili Bakır.

Kayseri Ak Partili Bakır.

Kayseri'ye bu hafta Ak Parti'nin 'nöbetçi milletvekili' olarak gelen Pelin Gündeş Bakır, il örgütünde partililerle toplantı yaptı.

08.06.2013 17:19

Kayseri'ye bu hafta Ak Parti'nin 'nöbetçi milletvekili' olarak gelen Pelin Gündeş Bakır, il örgütünde partililerle toplantı yaptı. Türkiye'nin batılı anlamdı demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü uygulayan, bölgenin parlayan yıldızı olduğu görüşünü savunan Bakır, şunları söyledi: "Gezi Parkı olaylarındaki gençlerimiz, son 10 yılda büyümüşler. Önceki ekonomik zorlukları, Türkiye'nin geçtiği krizleri, dar boğazları, küçük yaşta oldukları için hatırlamıyorlar. Onların büyüdüğü dönem refah Türkiyesi. İyi eğitimler aldılar, demokratik bilinçleri, kendilerini ifade etmeleri gelişti. Yaptıkları tamamen Batılı tarzda protesto gösterisidir. AB'nin Kopenhag kriterlerinden biri de toplanma ve protesto hürriyetidir. Buna karşı değiliz. Zaten Başbakanımız da, Bülent Arınç da bunu söyledi. Cumhurbaşkanı da bunun altını çizdi. Başbakanın 'Birlikte çözelim' çağrısını çok olumlu buluyorum. Ancak, Batıdaki bazı medya kuruluşlarında dezenformasyon var. Gezi parkı eylemi kesinlikle 'Arap baharıyla' ilişkilendirilemez. Çünkü Arap ülkelerinde demokrasi yok, hukukun üstünlüğü yok, çok partili seçim yok, insan hakları pek çoğunda yok, seçim yoktu. Biz kesinlikle o Arap ülkeleriyle Türkiye mukayese edilemez."

"BEN ORTA YOLU SAVUNUYORUM"

İlk gün çevre bilinciyle gösteri yapan gençlere orantısız güç kullanılmasını onaylamadıklarını, ancak sonrasında provokatif amaçlarla göstericilerin arasına sızanlar olduğunu da ileri süren Bakır, 'Masum vatandaşlarımıza, tamamıyla çevre bilinciyle orda olan gençlerimizin yüzüne yüzüne biber gazı sıkan, saçlarından tutan atan polisler haddini aşmıştır, haklarında soruşturma açılmış bazıları pasif göreve gelmiştir. Ancak son günlerde işin başka yöne doğru gitmeye başladığını da görüyoruz. O masun insanların arasına terör örgütü üyelerinin DHKP- C, DHKP gibi başka terör örgütleri sızdı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Ak Partili Bakır. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement