Kayseri Kadınlar Günü Değerlendirmesi Kadınlarda Antideprasan Kullanımı Arttı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Kadınlar Günü Değerlendirmesi Kadınlarda Antideprasan Kullanımı Arttı

Kadınlar Günü değerlendirmesi: "Kadınlarda antideprasan kullanımı arttı"CHP Kayseri Kadın Kolları üyeleri, Kayseri'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle pankartlarla basın açıklaması yaptı.

08.03.2017 16:58

Kadınlar Günü değerlendirmesi: "Kadınlarda antideprasan kullanımı arttı"

CHP Kayseri Kadın Kolları üyeleri, Kayseri'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle pankartlarla basın açıklaması yaptı. CHP Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Şehriban Peker, '2003 yılında antidepresan kullanma kutu sayısı 14 milyon iken bu sayı 2015 yılında 55 milyona ulaştı. Mutsuz insanlar yaratıldı, mutsuz bir toplum yaratıldı. Artık insanlar mutlu olsun diye kadınların kararı hayırö dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Kadın Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 'Kadın emektir', 'Kadın anadır', 'Kadın Anadoludur', 'Kadın eğitimcidir', 'Kadın vatandır', 'Kadın Sevgidir' yazılı pankartlarla dikkat çeken CHP'li Kadınlar adına basın açıklamasını Kayseri Kadın Kolları İl Başkanı Şehriban Peker yaptı. '8 Mart'ta kadınlar hayırda seslerini yükseltecek, 16 Nisan'da kadınlar hayırda güçlerini birleştirecekö diyen Peker, 8 Mart'ın kadına şiddetin, eşitsizliğin, adaletsizliğin gölgesinde kutlanan bir gün olduğunu belirtti. Peker, ' 8 Mart'ın çıkış noktasının ötesinde bugün ülkemizde bambaşka tehlike ve kaygılarla yüz yüzeyiz. Ekmeğimizin, özgürlüklerimizin bugüne dek kazanılmış her türlü haklarımızın ötesinde Laik demokratik Cumhuriyetimiz ve ülkemiz tehdit altında. Terör, şiddet, yolsuzluk, yoksulluk, adaletsizlik gibi sorunlar ve zorluklarla dolu ülke gündeminde hiç yeri yokken, saray saltanatını ve tek adam yönetimini meşrulaştırma amaçlı bir anayasa değişiklik paketi bizlere dayatılmaktadır. 16 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı sistemi adı altında, ancak gerçekte bir rejim değişikliği oylamasına gidilmektedir. Bu nedenle biz kadınların kararı hayırdırö diye konuştu.

Eğitim sisteminin yap-boz tahtası haline dönüştürüldüğünü savunan Peker, 2015-2016 eğitim yılında 143 bin 62 kız çocuğunun okula devam etmediğini belirtti. Peker, şunları söyledi: ? 2003 yılında antidepresan kullanma kutu sayısı 14 milyon iken bu sayı 2015 yılında 55 milyona ulaştı. Mutsuz insanlar yaratıldı, mutsuz bir toplum yaratıldı. Artık insanlar mutlu olsun diye kadınların kararı hayır. Biz biliyoruz ki 16 Nisan'da geleceğimizin hayırına sayımız da gücümüz de yeter. Eşit ve özgür günler için geleceğimizi birlikte inşa edelim. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.ö

65 YAŞINDAKİ FATMA GÜNEŞ, ŞİİRİYLE DİKKAT ÇEKTİ

Diğer yandan CHP'li kadınların 8 Mart etkinliğine katılan 65 yaşındaki Fatma Güneş de elinde tuttuğu 'Kadın Anadoludur', 'Kadın anadır', 'Kadın Emektir' yazılı pankartla dikkatlerden kaçmazken aynı zamanda şiir de okudu. 16 Nisan'da yapılacak referandum için 'hayırö çağrısı yapan Güneş, 'Cumhuriyetimiz sarsılmasın, hayır diyelim hayır gelsinö ifadelerini kullandı.

Kayseri Kadınlar Günü Değerlendirmesi Kadınlarda Antideprasan Kullanımı Arttı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Kadınlar Günü Değerlendirmesi Kadınlarda Antideprasan Kullanımı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement