Kayseri Şekersporlu Akbudak Dünya 2'ncisi - Son Dakika
Güncel

Kayseri Şekersporlu Akbudak Dünya 2'ncisi

Kayseri Şekersporlu Akbudak Dünya 2\'ncisi

Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi 74 kiloda 2'nci olan Kayseri Şekerspor güreşçisi Burhan Akbudak, gümüş madalya aldı.

13.08.2015 09:18

Brezilya'da düzenlenen Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'yi 74 kiloda 2'nci olan Kayseri Şeker spor güreşçisi Burhan Akbudak, gümüş madalya aldı.

Brezilya'nın Salvador da Bahia kentinde yapılan şampiyonanın ilk gününde mindere çıkan Burhan Akbudak, sabah seansındaki ilk tur maçında İsviçreli rakibi Jaxan Golmen'i 8-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Milli sporcu, son Avrupa şampiyonu Alman güreşçi Hannes Wagner'i 6-5 ile geçerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde İsveçli Alex Kessidis'i 8-0'lık skorla yenen Akbudak finale kaldı. Final maçında ise Gürcü Gela Bolkvadze'ye 4-3 yenilen Akbudak, 2'nci oldu.

Burhan Akbudak'ı tebrik eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mesajında, "Bizler için hem milli hem manevi önem arz eden güreş sporunu genç kardeşlerimiz, başarılarıyla zirvede tutmaya devam ediyorlar. Burhan Akbudak'ı tüm içtenliğimle kutluyorum. Elde ettiği bu başarıyı spor hayatı boyunca korumasını temenni ediyor ve başarılar diliyorum" dedi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Şekersporlu Akbudak Dünya 2'ncisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement