Kaza mı Suikast mi? - Son Dakika
Güncel

Kaza mı Suikast mi?

Kaza mı Suikast mi?

Mahkeme Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin geçirdiği kazayı mercek altına aldı.

28.02.2013 14:38  Güncelleme: 15:03

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin yaşamını yitirdiği trafik kazası ile ilgili Akyazı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava başladı.

Kaza, TEM'in Akyazı İlçesi geçişinde 1 Ağustos 2012 tarihinde meydana geldi. Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Adatepe'nin ölümüne neden olan aracın sürücüsü Adnan Selçuk için 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi. İlk duruşmaya şoför Adnan Selçuk ile Adatepe'nin çocuklarını temsilen avukatları Haluk Bozovalı, Mustafa Özerdem ve Hüseyin Sami Çaprak katıldı.

Ülkü Adatepe'nin şoförü Adnan Selçuk, Adatepe'nin Ankara'daki tedavisi ardından İstanbul'a dönmek üzere yola çıktıklarını belirterek, şunları anlattı:

"Ankara çıkışında TEM'de bulunan bir dinlenme tesisinde mola verdikten sonra yola devam ettik. Bu sırada Ülkü hanımın telefonunun dinlenme tesisinde kaldığını fark ettik. Ülkü hanım cep telefonunun unutmasıyla ilgili konuşurken bir yolcu otobüsü önümüze çıktı. Otobüs şerit ihlali yaparak direksiyonu önüme kırınca ben de çarpmamak için manevra yapmak istedim. Ancak, aracın hakimiyetini kaybettim ve kaza meydana geldi."

Kazada kendisinin de yaralandığını söyleyen şöför Adnan Selçuk, Adatepe ve eşinin emniyet kemeri takmaması nedeniyle araçtan fırladığını söyledi. Mahkeme heyeti kaza yerinde yerinde keşif yapılmasına karar verirken davayı 11 Nisan tarihine erteledi. - Sakarya/ Akyazı

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement