Kck Davası'nda Tahliye Olan Sanıklardan Basın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kck Davası'nda Tahliye Olan Sanıklardan Basın Açıklaması

Kck Davası\'nda Tahliye Olan Sanıklardan Basın Açıklaması

Basın açıklamasına BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de destek verdi.

25.04.2014 16:49

Basın açıklamasına BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de destek verdi.

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

İstanbul'da görülen 205 sanıklı KCK Ana Davası'ndan tahliye olan BDP eski İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı ve BDP İl Başkanlığı yöneticilerinin de olduğu sanıklar basın açıklaması yaptı. Beyoğlu BDP İstanbul İl Başkanlığı'nda yapılan basın açıklamasına tahliye olanlar başta olmak üzere, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, BDP İstanbul İl Eş Başkanları Emrullah Bingöl ile Arife Çınar ve partililer katıldı. Emrullah Bingöl tahliye olan arkadaşlarının yeniden aralarında olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. KCK Davasında tahliye olanlar adına basın açıklamasını 932 gün Silivri Cezaevi'nde tutuklu kalan BDP eski İstanbul İl Eşbaşkanı Mustafa Avcı okudu.

"BİZİ CEZAEVİNDE YALNIZ BIRAKMAYAN, DUYARLILIK GÖSTEREN HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"

Açıklamada, "Kürtlerin siyasal bir özne, siyasal bir varlık haline gelmemesi için devlet, hükümet her dönemde her yolu denemiştir. Siyasi soykırım operasyonları kapsamında, KCK adı altında yapılan operasyonlarla bizlere 'etnik ve kültürel kimliğinizden vazgeçin', denildi. Bizlere kimliğimizden vazgeçmemiz dayatıldı. Bizlerin tutuklanmasının hiçbir hukuki izahatı yoktu. Geçen sürede artık tüm kamuoyu da bilmektedir ki KCK operasyonları siyasal saiklerle yapılmış siyasal soykırım operasyonlarıdır. Kürt sorunu çözülmeden demokratik barış inşa edilmeden siyasal mücadele yürüten bizlerin ve herkesin gözaltına alınma, tutuklanma gibi insanlık dışı uygulamalara maruz kalacağı bir gerçektir. Bizler yıllarca halkımızın özgürlüğü için siyasal mücadele yürüttük, insanlık onur mücadelesi verdik. Bu nedenle bu kadar süre içerde tutulduk. Tutuklanmamız duruşumuzda negatif yönde bir değişikliğe neden olmadı. Başta avukatlarımız ve ailelerimiz olmak üzere, bizi cezaevinde yalnız bırakmayan duyarlılık gösteren halkımıza ve tüm kesimlere teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı. Basın açıklamasının ardından tahliye olan KCK sanıkları Milletvekilleri Sırrı Sakık, Aysel Tuğluk ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile kucaklaşarak hasret giderdiler.

DÜN 33 KİŞİ TAHLİYE OLMUŞTU

İstanbul'daki KCK Ana Davası'na bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapatılmasının ardından, dava dosyası İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Dün sanık avukatlarının mahkemeye yaptığı tahliye talebini değerlendiren heyet, 33 sanığın tahliyesine karar vermiş böylece davada tutuklu sanık kalmamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck Davası'nda Tahliye Olan Sanıklardan Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement