Kck Davasına Devam Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Kck Davasına Devam Ediliyor

Kck Davasına Devam Ediliyor

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci KCK davası, duruşma salonundaki yoğunluk nedeniyle yaklaşık 1 saatlik gecikmenin ardından başladı.

18.07.2012 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci KCK davası, duruşma salonundaki yoğunluk nedeniyle yaklaşık 1 saatlik gecikmenin ardından başladı.

Sanık savunmaları ile devam eden duruşmada ilk olarak sanıklardan avukat Davut Uzunköprü savunmasını yaptı. İddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini belirten Uzunköprü, "Müvekkilim Abdullah Öcalan'la kendi inisiyatifimle görüştüm. Önderlik Komitesinden talimat aldığım şeklindeki iddialar gerçek dışıdır. Bu görüşmeler 13 yıldan beri devam eden görüşmelerdir. Eğer soruşturmanın başlamasından önce bin kere görüşmeye gitmiş olsam bugün burada sanık olmayacaktım. Ama soruşturma başladıktan sonra gittiğim için sanık olarak buradayım" dedi.

Uzunköprü daha sonra tutuklu kaldığı sürenin göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Daha sonra savunmasını yapmak üzere sanık kürsüne avukat Doğan Erbaş çağırıldı. Erbaş Kürtçe, "Bende arkadaşlarım gibi Kürtçe savunma yapmak istiyorum. Buna izin vermediğiniz için savunma yapmayacağım" dedi. Erbaş'ın Kürtçe konuşması üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Erbaş'a " Dün Türkçe konuştunuz. Sanırım bugün Kürtçe konuşmak istiyorsunuz galiba. Buyurun oturun" dedi.

Daha sonra Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Cemo Tüysüz savunmasını yaptı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini dile getiren Tüysüz, Öcalan'la görüşmeleri kendi inisiyatifiyle yaptığını belirtti. "Örgütün bana verdiği herhangi bir talimat yada belge yoktur" diyen Tüysüz, "Bugün imkanım olsa yine müvekkilim Öcalan'la aynı şekilde görüşmelere giderim. Burada kelime oyunları ile suç üretilmeye çalışılmış. Büromda yapılan aramalar sırasında polis memurları el bombası bulduklarını söylediler. Kuru sıkı silah ve suikast mermileri bulunduğunu söylediler. Bunlar dosyaya yansıtılmamıştır" dedi.

Duruşmaya şu sıralar sanık savunmalarıyla devam ediliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kck Davasına Devam Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement