Kdz.ereğli'de Öğretmen Sendikaları Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Kdz.ereğli'de Öğretmen Sendikaları Eylem Yaptı

Kdz.ereğli\'de Öğretmen Sendikaları Eylem Yaptı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir gün iş bırakma eylemi yapan öğretmen sendikaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen kanun tasarısını protesto etti.

26.02.2014 16:59

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir gün iş bırakma eylemi yapan öğretmen sendikaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen kanun tasarısını protesto etti.

Kdz. Ereğli'de Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikası'na üye öğretmenler bir gün iş bıraktı. Öğle saatlerinde Atatürk anıtı önünde toplanan sendika başkanları ve üyeleri TBMM'de görüşülen Milli Eğitim Temel Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısına tepki gösterdi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde öğretmenler sloganlar attı.

Öğretmen sendikaları adına açıklama yapan Eğitim-Sen Kdz. Ereğli temsilcisi İbrahim Koç, çıkarılan yasaların eğitimcilerin sorunlarını artırdığını ifade etti.

Koç, açıklamasında, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştireceğini söyledi.

Türk Eğitim Sen Kdz.Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk de yeni yasa ile Türkiye genelinde 73 bin okul yöneticisinin görevinin sona ereceğini iddia etti.

Eğitim-İş Sendikası Kdz. Ereğli temsilcisi Cengiz Başaran da, yıllardır çıkarılan yasalarla eğitim sisteminin çökertildiğini ileri sürdü.

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan öğretmenler davul zurna eşliğinde halay çekip oynadı. Öğretmenler daha sonra Atatürk Anıtı önünden olaysız bir şekilde dağıldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kdz.ereğli'de Öğretmen Sendikaları Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement