Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi

Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi

Eskişehir Baro Başkanı Öztekin: "Neticede canlı bu.. Kabahat olmaktan çıkartılıp, ceza yasamızda bir suç olarak düzenlenmesi için bir kamuoyu oluşturulmalı" "Hepimizin vicdanını sızlatan, çok üzücü ve tehlikeli bir olay"

11.02.2014 13:50

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin, bir üniversite öğrencisinin kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği iddiasına ilişkin, söz konusu suçun Kabahatler Kanunu'ndan çıkartılıp, ceza yasasında düzenlenmesi için kamuoyu oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Öztekin, Eskişehir Barosu Hizmet Binası'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi.

İnternet konusunda yargı kararı olmadan yapılacak sınırlamaların olduğunu anımsatan Öztekin, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) müstehcen yayınlarla, çocukların cinsel istismarı konusunda internetle ilgili yargı kararı olmadan durdurma yetkisi vardı. Bu yetki özel hayatın gizliliği olması durumunda, 'gecikmesinde sakınca bulunulan hal' kelimesi eklenerek, kapsamı genişletildi. En çok tartışılan konu bu. Umudumuz sayın Cumhurbaşkanımızın bu yasayı veto etmesi. Sayın Cumhurbaşkanı, sosyal medyayı en fazla kullanan kişilerden biri. Biz veto edeceğine dair büyük bir beklenti içerisindeyiz. Eskişehir Barosu olarak, internete sansür getiren bu yasanın veto edilmesini istiyoruz. Bu konuda kendisine talepte bulunuyoruz" diye konuştu.

Yasa da erişim sağlayıcıların, en az 1, en fazla 2 yıl internet trafiğini saklama yükümlülüğü olduğunu ifade eden Öztekin, TİB'in bu verilere istediği anda ulaşabileceğini öne sürerek, eleştirdi.

Öztekin, yargı paketinde olumlu düzenlemelerin bulunduğunu ancak geç kalındığını savunarak, "Herkesi sağduyuya, hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Daha sonra bir gazetecinin, Eskişehir'de bir üniversite öğrencisinin kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef etmesi yönündeki sorusuna Öztekin, "Kabahatler Kanunu'na giren bir eylem olduğu için yaptırımı son derece komik. Ceza hukukunda mal kavramı var. Yani başkasına ait olsaydı galiba ceza çok yüksek olacakmış, o ilgili kişinin de kendine ait olduğu söyleniyor. Tabi biz bunu tasvip etmiyoruz, şiddetle kınıyoruz" yanıtını verdi.

Bu konuda baroya bağlı Hayvan Hakları Komisyonu'nun çalışmaları olduğuna dikkati çeken Öztekin, şöyle devam etti:

"Tüm toplum bunu sahiplenmeli. Neticede canlı bu... Kabahat olmaktan çıkartılıp, ceza yasamızda bir suç olarak düzenlenmesi için bir kamuoyu oluşturulmalı. Tüm Türkiye'de oluşturulmalı, çünkü hepimizin vicdanını sızlatan çok üzücü ve tehlikeli bir olay. Bu kamuoyuna yansıyan bir olay. Bunun gibi yansımayan binlercesi vardır diye düşünüyorum." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kedinin İşkenceyle Telef Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement