Kürt kökenli yazar Kemal Burkay, hükümetin MİT vasıtasıyla terör örgütü PKK ile görüştüğü iddialarına ilişkin olarak, "Ben hükümetin MİT vasıtasıyla PKK ile görüşmesinin suç olduğu kanısında değilim. Bu olumlu bir çabadır. Ama bunu aşan bir suç varsa açığa çıkmalı, örtülmemeli bence" dedi.
Katıldığı bir açılışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürt kökenli yazar Kemal Burkay, hükümetin dolaylı ya da dolaysız olarak PKK ile görüşmesinin garipsenecek bir yanı olmadığını söyledi. MİT-KCK ilişkisini de değerlendiren Burkay, "Medyaya da yansıdı, KCK'nın MİT tarafından yönetildiği söylendi. Bine yakın MİT ajanını KCK'nın içinde olduğu, hatta eylemelerine yön verdiği iddia edildi. Böyle bir durum varsa bu çok ciddi bir durum. Bu skandal derecesinde bir olaydır, bunun araştırılması kadar
doğal bir şey yoktur. Bir yanlışlık yapılmışsa budur. Bunun yeni yapıldığını sanmıyorum. KCK, biliyorsunuz Öcalan yakalandıktan sonra yapılan düzenlemedir. Bu konu daha önce tartışıldı. Bizim de kaygılarımız vardı. Geçmişte yaşadığımız provokatif eylemler vardı. Derin devlet olayını akla getiriyordu. KCK'da böyle bir durum varsa açığa kavuşturulmalı. Toplumun temizliğe, şeffaflığa ihtiyacı var. Eğer Türkiye şeffaflaşacaksa, siyaset bu kirlenmeden arınacaksa, yargının bu olayların üzerine gitmesi gerekiyor"
dedi.
Burkay, hükümetin PKK ile görüşmesi iddialarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:
"Ben hükümetin dolaylı ya da dolaysız olarak MİT vasıtasıyla PKK ile görüşmesinin suç olduğu kanısında değilim. Bu olumlu bir çabadır. Ama bunu aşan bir suç varsa açığa çıkmalı örtülmemeli bence." - İSTANBUL
Son Dakika › Güncel › Kemal Burkay'dan 'Mit' Yorumu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.