Kendine Ait Dünya Rekorunu Egale Edecek - Son Dakika
Güncel

Kendine Ait Dünya Rekorunu Egale Edecek

Kendine Ait Dünya Rekorunu Egale Edecek

Çanakkale'nin dünya rekortmeni sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy (40), paletsiz ip destekli serbest dalışta kendisine ait 81 metrelik dünya rekorunu 85 metreye çıkartmak için Küçükkuyu sahillerinde antrenmanlara başladı.

28.08.2013 17:21

Çanakkale'nin dünya rekortmeni sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy (40), paletsiz ip destekli serbest dalışta kendisine ait 81 metrelik dünya rekorunu 85 metreye çıkartmak için Küçükkuyu sahillerinde antrenmanlara başladı. Çanakkale'nin gururu dünya rekortmeni milli sualtı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, bugünlerde yeni bir dünya rekoru kırmak için Ayvacık İlçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde hazırlıklara başladı. En büyük destekçisi babası Mustafa Teoman Ulusoy olan milli sporcu, kendisine ait 'DCU' isimli teknesiyle Küçükkuyu'da her sabah denize açılarak rekor denemesi için sualtına iniyor. Üç gün önce başladığı paletsiz ip destekli serbest dalış denemelerinde şu ana kadar 71 metreye inen Ulusoy, önümüzdeki günlerde antrenmanlarına hız verecek. Dalışlarındaki mesafeyi her geçen gün bir adım daha ileriye taşıyarak 16 Eylül'de 85 metreye ulaşıp yeni dünya rekorunu kırmaya çalışacak. Noter gözetiminde gerçekleşecek olan dalışın her anı video kameraya kaydedilerek rekorun onaylanması için görüntüler merkezi İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) merkezine gönderilecek. Burada yapılacak incelemeden sonra Ulusoy'un yeni dünya rekoru tescillenmiş olacak.

Milli sualtı sporcusu Ulusoy, üç yıl önce kulağındaki problem nedeniyle ulaşamadığı rekoru bu kez kırmak istediğini belirtti. Ulusoy, 'O zaman mono paletle 85 metreye dalmayı denemiştim. Ancak kulağımdaki problem nedeniyle 70 metreden geri dönmek zorunda kaldım. Şimdi mono paletle dalışta dünya rekoru 93 metreye yükseldi. Bununla ilgili rekor denemesini daha sonra Antalya'ın Kemer İlçesi'nde yapacağım. Ancak öncesinde paletsiz ip destekli serbest dalışta geçen yıl Antalya'nın Kaş İlçesi'nde 81 metre ile kırdığım dünya rekorunu bu kez Çanakkale sınırlarındaki Küçükkuyu Beldesi'nde 85 metreye çıkarmak istiyorum. Antrenmanlar çok iyi geçiyor. Daha üçüncü denemede 71 metre derinliğe ulaştım. 16 Eylül tarihime kadar antrenmanlarda 85 metre derinliği göreceğime inanıyorumö dedi.

Milli sporcu Ulusoy, 85 metrelik dünya rekoru için sualtında 3 dakika 10 saniye nefessiz durmak zorunda kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kendine Ait Dünya Rekorunu Egale Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement