Kent Konseyleri Çanakkale'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyleri Çanakkale'de Buluştu

Kent Konseyleri Çanakkale\'de Buluştu

Bursa Kent Konseyi, Çanakkale Kent Konseyi´nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

04.04.2012 15:45

İlki 2010 yılında Bursa Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 'Türkiye Kent Konseyleri Buluşması'nın üçüncüsü, Çanakkale'de yapıldı. Çanakkale Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 62 kent konseyi temsilcisinin katıldığı toplantıda, Bursa Kent Konseyi'ni Genel Sekreter Enes Battal Keskin ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu temsil etti.

Çanakkale Kent Konseyi´nin ev sahipliğinde Truva Otel´de gerçekleştirilen toplantıya Çanakkale Vali Vekili Alper Faruk Güngör, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Muharrem Erkek, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Demokratik Yönetişim Program Müdürü Leyla Şen, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Sekreteri Mehmet Duman, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Hacıoğlu ile çok sayıda kent konseyi temsilcisi katıldı. Kent Konseyleri Ulusal Raporu ve Kent Konseyleri İyi Uygulama Örnekleri sunuşları ile UCLG-MEWA ve Kent Konseyi İlişkileri konulu oturumun yapıldığı toplantının sonunda atölye çalışmalarına geçildi. Yalova Üniversitesi'nden Yrd. Doç Dr. Salih Batal ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin'in moderatörlüğünde 'Yerel Yönetim ve Kent Konseyleri İlişkileri' konulu atölye çalışması gerçekleştirildi. Birçok kent konseyinin yerel yönetimlerle sıkıntı yaşadığını söyleyen Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, bütçe ve personel konularının en temel sorunların başında yer aldığını söyledi. Keskin, Bursa Kent Konseyi'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile diğer kentlere örnek olacak bir işbirliği içerisinde olduğunu hatırlattı.

Toplantıya il düzeyinde Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Balıkesir, Batman, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak kent konseylerinin temsilcileri, ilçe düzeyinde ise Akçakoca, Aliağa, Balçova, Bayraklı, Çankaya, Gebze, Gölcük, Gönen, İlkadım/Samsun, Ereğli, Kartal, Konak, Meram, Mudanya, Nilüfer, Ödemiş, Sancaktepe, Seferihisar, Söke, Turhal, Yakakent/Samsun, Yakutiye/ Erzurum, Zeytinburnu, Biga/Çanakkale, Küçükkuyu/Çanakkale ve Lapseki/Çanakkale kent konseylerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyleri Çanakkale'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement