Kepçeye Tarih Takıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Kepçeye Tarih Takıldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Kepçeye Tarih Takıldı

Denizli'de yol genişletme çalışmaları sırasında Helenistik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait 6 mezar bulundu.

Denizli'de yol genişletme çalışmaları sırasında Helenistik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait 6 mezar bulundu. Mezarlar koruma altına alındı.

Denizli- Pamukkale yolu üzerindeki, Korucuk Mahallesi'ne yakın köprünün altında genişletme çalışmaları sırasında Helenistik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait mezarlar bulundu. Laodikya Antik Kenti'ne de bir kilometre uzaklıkta bulunan tarihi eserleri inceleyen Denizli Müze Müdürlüğü uzmanları, mezarların tonozlu, lahit ve örgülü tekne tipi olduğunu belirledi.

Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, "Mezarlarda insan ve hayvan kemiklerine rastladık. Eğer mezarlar daha önce açılmadıysa, önemli bulgular elde edebiliriz. Kurtarma kazılarımıza başlayacağız. Mezarlar, Laodikya'dan Colossae Antik Kenti'ne giden doğu yolu üzerinde bulunuyor. Yani mezarların olduğu yer tarihi yolun güzergahı" diye konuştu. - Denizli

Kaynak: DHA