Kılıçaroğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı: Kapkara Günler Yaşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Kılıçaroğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı: Kapkara Günler Yaşıyoruz

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs'ın coşkuyla kutlanamadığını ifade ederek, "Çünkü yüreğimiz yanık. Kömür karasından daha kara ihmallerin, sorumsuzlukların neden olduğu kapkara günler yaşadık, yaşıyoruz" dedi.

18.05.2014 14:28

CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs'ın coşkuyla kutlanamadığını ifade ederek, "Çünkü yüreğimiz yanık. Kömür karasından daha kara ihmallerin, sorumsuzlukların neden olduğu kapkara günler yaşadık, yaşıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. "Bağımsızlık ve Özgürlük benim karakterimdir" diyen Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 95. yılının, Gençlik ve Spor Bayramının, adına yakışır şekilde coşkuyla, şölen havası içinde şarkılarla, türkülerle, gençlerimizin heyecan, sevinç, mutluluk dolu hareketleri ve sevinç çığlıklarıyla kutlanamadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

-"YÜREĞİMİZ YANIK"-

"Çünkü yüreğimiz yanık. Çünkü resmi rakamlara göre kömür ocağından 301 can çıkardık, onları bağrımıza gömdük. Bu nedenle kömür karasından daha kara ihmallerin, sorumsuzlukların neden olduğu kapkara günler yaşadık, yaşıyoruz.

Ama tarihimiz tanıktır ki her karanlığı aydınlık takip eder ve kapkara karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en çok yaklaşılan andır. Bu dün de öyleydi, bugün de öyle olacaktır.

Çünkü rütbelerinden vazgeçen, boynuna asılmak istenen idam fermanlarını elinin tersiyle tarihin çöp sepetine atan Mustafa Kemal, Samsun'a çıkarken dosta düşmana, yedi düvele ve onların içimizdeki uzantılarına gösterdi ki el ele, kol kola, omuz omuza veren, yılgınlığa kapılmayan, ırk, din, dil, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin ayağa kalkan halk yenilmez.

Böyle bir halk o günün de, bugünün de her tür karanlığını yener. Böyle bir halk, zulme boyun eğmez. Devlet hazinesine el uzatmaz, uzattırmaz. Yetim hakkı yemez, yedirmez. Hakkına hukukuna, kardeşliğine, birliğine, dirliğine sahip çıkar. İşte o zaman bayramlar bayram gibi kutlanır. İşte o zaman Cumhuriyeti emanet ettiğimiz sevgili gençlerimiz omuzlarına yüklenen tarihi sorumlulukla Atatürk'ü hak ettiği gibi anar ve anlarlar."

Kılıçdaroğlu mesajında, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının içtenlikle kutlanması inancıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına, gençlere ve tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını sundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçaroğlu'ndan 19 Mayıs Mesajı: Kapkara Günler Yaşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement