Kırıkkale'de Bayram Öncesi Şehitlik Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Bayram Öncesi Şehitlik Ziyareti

Kırıkkale\'de Bayram Öncesi Şehitlik Ziyareti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, protokol ve şehit yakınları, Ramazan Bayramı öncesi şehitlik ziyaretinde bulundu.

07.08.2013 16:50

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, protokol ve şehit yakınları, Ramazan Bayramı öncesi şehitlik ziyaretinde bulundu. Şehit yakınları kabirlerin başında Kuran okuyup dua ederken, çocuklar özlem duydukları sevdiklerinin mezarlarını çiçeklerle süsledi.

Şehitlik ziyaretine Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, il müdürleri, sivil toplum örgütleri, şehit dernekleri ve yakınları katıldı. Ziyarette, yöneticiler şehit mezarlarına karanfiller bırakırken, yakınlarına da taziyede bulundular. Vali Ali Kolat, şehitliğin gezilmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Vatan, milletin huzur ve güveni, bayrak için canlarını feda eden şehitlerimize minnettarız" dedi. Yakınları şehit mezarları başında dua ederken, şehit çocukları da babalarının kabri başındaki fotoğraflarını öptü. Şehit babası Mehmet Gencer ise bir açıklama yaparak şöyle dedi:

"Geçenlerde Diyarbakır'da PKK şehitliği açıldı. Törenler yaparak, basını çağırarak açıklamalarda bulundular. Reklamlarını yaptılar, şehitlik açtılar. PKK'lıların açtığı bu şehitliğe devleti yöneten hiçbir kesimden tepki gelmedi, kabullendiler onların şehit olduğunu. Ben merak ediyorum. Burada yatan bu evlatlarımız mı şehit, evlatlarımıza kurşun sıkanlar mı şehit ?" dedi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Bayram Öncesi Şehitlik Ziyareti - Son Dakika


Advertisement