
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından motosikletlerin karıştığı ölümle ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başlattığı 'İnadı Bırakın Kaskınızı Takın' projesi kapsamında; kazaya karışan motosikletler sergilendi, vatandaşlar trafik kuralları konusunda bilinçlendirildi. Projenin tanıtım alanından geçen ve kask kullanmayan motosiklet sürücülerine 77 lira para cezası kesildi, ehliyetlerinden 15 ceza puanı düşüldü.
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğü, 'İnadı Bırakın Kaskınızı Takın' projesi kapsamında Vilayet Meydanı'nda kazaya karışan motosikletleri ve motosiklet sürücüsünün hangi güvenli kıyafetleri giymesi gerektiğini cansız manken üzerinde tanıttı. Kırklareli Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Mustafa Serbes, 26 Temmuz -26 Ağustos tarihleri arasında bu projenin tanıtımının yapılacağını belirterek, "Amacımız, trafikte motosiklet ve motorlu bisiklet kullanan sürücülerin daha fazla emniyet açısından kask takmalarını sağlamak ve kask kullanımını bilinçlendirmektir"dedi.
Tanıtımın yapıldığı meydandan motosikletleri ile geçen ve kask takmayan sürücüler ise ekipler tarafından durduruldu. Kask takmanın önemini anlatan ekipler, sürücülere 77 lira para cezası yazdı ve ehliyetlerinden 15 ceza puanı düşüldü. Kask takan sürücelere ise ekipler teşekkür etti. - Kırklareli
Son Dakika › Güncel › Kırklareli'de 'İnadı Bırakın Kaskınızı Takın' Uygulaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.