Kırşehir'de 217 Proje Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de 217 Proje Devam Ediyor

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, il genelinde 217 projenin devam ettiğini bildirdi.

03.10.2017 16:46

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, il genelinde 217 projenin devam ettiğini bildirdi.

Valilik Konferans Salonundaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Şentürk, kentte yürütülen projelerin en kısa sürede, eksiksiz şekilde hizmete girmesi için çalıştıklarını ifade etti.

İl genelindeki 306 projenin toplam maliyetinin 1 milyar 915 milyon lira olduğunu vurgulayan Şentürk, "Geçmiş yıllar dahil bu projelere 524 milyon lira harcama yapıldı. 2017 yılında bu projelere toplamda 251 milyon lira ödenek ayrılmış olup dönem sonu itibariyle 118 milyon lira harcama yapılmıştır. Programda yer alan 306 projeden 63'ü tamamlandı. Geriye kalan 217 proje ise devam etmektedir." dedi.

Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası

Valilik bünyesinde Arakanlı Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi veren Vali Şentürk, korku ve gözyaşı ile yurtlarından olan Müslümanlara yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

Şentürk, şunları kaydetti:

"Korku ve gözyaşları içinde yurtlarından olan, eşlerinden, çocuklarından ayrı düşen, camileri, evleri yıkılan ve işkencelere maruz kalan Arakanlı Müslüman kardeşlerimize yardım amacıyla kampanya başlattık. Bu bizim tarihi, milli ve insani görevimiz. Kırşehirliler her zaman mazlumların, mağdurların, yardıma muhtaçların yanında olmuştur. Eminim ki Arakan'da öldürülen, evleri yıkılan Müslüman kardeşlerimize yardımları esirgemeyecektir. Kampanya için Ziraat Bankası Kırşehir Merkez Şubesinde 'Kırşehir Valiliği Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası' adı altında bir hesap açtık."

Toplantıya, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halil Tan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Ekemen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, yatırımcı kuruluşların müdürleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de 217 Proje Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement