Kırşehirlilerin "Yüksek Yargı" Gururu - Son Dakika
Güncel

Kırşehirlilerin "Yüksek Yargı" Gururu

Kırşehirlilerin "Yüksek Yargı" Gururu

Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay'dan sonra Danıştay'ın başkanlığına da bir Kırşehirlinin seçilmesi kentte sevinçle karşılandı Belediye Başkanı Bahçeci: "Kırşehirimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemize en üst kademelerde hizmet eden bilim ve siyaset insanları ile bürokratlar yetiştirmiştir"

19.07.2013 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay'dan sonra Danıştay'ın başkanlığına da bir Kırşehirlinin seçilmesi kentte sevinçle karşılandı.

Hüseyin Karakullukçu'nun 15 Haziran'da yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Danıştay Başkanlığına Zerrin Güngör'ün seçilmesi, Göngör'ün Kırşehirli hemşehrilerini sevindirdi. Kırşehirliler, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel'den sonra Danıştay Başkanlığına da bir Kırşehirlinin seçilmesinin gururunu yaşıyor.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Zerrin Güngör'ün birleştirici ve uzlaştırıcı kimliğiyle yeni görevinde başarılı olacağını belirtti. Bahçeci, "Yüksek yargının en üst organlarından olan Danıştay Başkanlığına seçilen hemşehrimiz Zerrin Güngör hanımefendiyi kutluyorum. Demokrasinin adeta kalesi olan Kırşehirimiz geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemize en üst kademelerde hizmet eden bilim ve siyaset insanları ile bürokratlar yetiştirmiştir" ifadesini kullandı.

Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, Sayıştay Başkanı ve son olarak da Danıştay Başkanı Kırşehirli oldu. Bu, Kırşehir açısından gurur verici. Zerrin Güngör, lise yıllarında sınıf arkadaşımdı. Daha sonra Ankara'da beraber okuduk" diye konuştu.

Güngör'ün, son yıllarda Danıştay'da üst düzey görevler yürüttüğünü belirten Üçgül, "Kırşehirli bürokratların Türkiye'de belirli yerlere gelmesi bizleri mutlu etti. Kırşehirliler olarak onlara sahip çıkmamız gerekir. Zerrin hanımın, doğma büyüme Kırşehirli olduğu için ilin sorunlarıyla da yakından ilgileneceğine inanıyorum" dedi.

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği Başkanı Murat Baran da yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, "Danıştay Başkanlığına hemşehrimiz Zerrin Güngör'ün seçilmesinden dolayı çok mutluyuz ve gururluyuz. Zerrin Güngör hanımefendiyi tebrik ediyor, başarılarını diliyorum. Bu vesileyle 3 ilimizin valisi, 3 yüksek mahkemenin başkanının Kırşehirli olması ayrı bir gurur kaynağımız. Kırşehir Ahi İşadamları Derneği üyeleri adına bu üst düzey yöneticilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırşehirlilerin 'Yüksek Yargı' Gururu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement